Pri vytváraní profilu si dajte na čas. Chyby sa v tomto prípade neodpúšťajú.pexels
StoryEditor

Dokonalý profil na online zoznamke? Podľa odborníkov úspech nezávisí len od fotografie

20.09.2022, 18:00
Vzťahy

Hľadanie si toho pravého cez internet dnes už nie je žiadna rarita. Práve naopak. Najmä uplynulé roky sa randenie presunulo viac do online priestoru. Aby však bol váš profil zaujímavý pre široké publikum, vypracovaniu venujte dostatočnú pozornosť a čas. Už len správny výber fotky môže byť pre vás vstupnou bránou, ako osloviť potenciálnych nápadníkov. Ale záber nie je rozhodne jediné kritérium, či budete úspešné.

Odborníci zo zoznamovacích agentúr a online zoznamiek v tom majú jasno. Vďaka ich štatistikám vedia, ktoré profily sú menej a ktoré viac atraktívne.

Láska na prvý pohľad

Nebudeme si klamať. Vnútorná krása je síce niečo, čo je veľmi dôležité, avšak pomyselná iskra jednoducho musí preskočiť. No iná cesta ako vizuálna, žiaľ, zatiaľ neexistuje. Ani vy určite nechcete strácať čas s niekým, kto vás vôbec nepriťahuje. Nech je to akýkoľvek veľký sympaťák a milý človek. Výber fotografie je teda absolútne najdôležitejší. Vyzývavé fotky si nechajte na inokedy. Teda v prípade, že si hľadáte partnera na viac ako jednu noc. Rovnako tak nepoužívajte ako profilovú fotku tú, na ktorej máte veľké, čierne slnečné okuliare. Práve odborníci v tejto oblasti radia odfotiť sa s priamym pohľadom do objektívu. Vyvoláva to totiž pocit, že sa človeku, ktorý fotku zahliadne, pozeráte priamo do očí. A to je v tomto prípade kľúčové. Oči sú predsa oknom do duše, tak nechajte ostatných, nech do nej aspoň takto nahliadnu.

Hlavne bez chýb

Nezabudnite, že pri zakladaní profilu na zoznamke nad vami nikto nestojí so stopkami. Preto si pokojne dajte čas a skontrolujte si po sebe každé slovo. Gramatické chyby sa totiž neodpúšťajú. Predovšetkým takzvané hrúbky, môžu byť pre druhú stranu väčšou stopkou než si myslíte. Podľa prieskumov si na profil, na ktorom je v úvode hneď nejaká gramatická chyba, klikne len niečo málo cez 20% ľudí. Síce to nemusí vypovedať nič o vašej inteligencii, dokonca sa pripúšťa aj to, že je to vo vašom prípade ojedinelé. Práve preto by ste si mali urobiť dvojitú kontrolu. Nech si prvý dojem nepokazíte niečím, prečo by sa aj Ľudovít Štúr v hrobe obracal.

Hudba je kľúč

Vo svojom profile by ste mali o sebe povedať čo najviac. To iste oceníte aj vy, keď kliknete na profil niekoho, kto vás zaujme na základe tej super fotky, ktorú zvolil. Aj to je výhodou online zoznamiek. Hneď si v podstate vyfiltrujete tých, ktorí vás zaujmú od tých, o ktorých už po pár riadkoch viete, že by ste si spoločnú reč hľadali len veľmi ťažko. Odborníci radia, byť najmä pri vymenovávaní hudobných preferencií čo najkonkrétnejší. Nestačí, ak napíšete, že máte radi pop alebo rock. Povedzte viac. Vymenujte svojich obľúbených interpretov, prípadne konkrétne piesne, ktoré sú vášmu srdcu najmilšie.

Na toto pozor

Odborníci však okrem rád, čo máte urobiť tiež hovoria o tom, čomu sa určite vyhnúť. Eliminujte body, v ktorých opisujete to, čo by mal mať človek, ktorý naberie odvahu osloviť vás. Koniec koncov si to môžete pozrieť na ich konte. Snažte sa v prvom rade podať komplexné informácie o sebe. Nevynechajte žiadne z políčok, ktoré čakajú na vaše vyplnenie. Neúplný profil pôsobí nedôveryhodne a ľudia majú pocit, že dotyčný niečo skrýva alebo že skrátka nedoťahuje veci do konca.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 18:15