Aj váš muž rýchlo znervóznie? Toto za tým môže byť. dreamstime
StoryEditor

Kedy sú muži najviac nervózni? Číslo 1 vás rozosmeje, ale v bode 4 sa nájdete všetky

16.03.2023, 17:00
Vzťahy

S nimi je zle a bez nich ešte horšie. Alebo ako sa to hovorí? Aj vám sa denne v komunikácii a spolužití s vašou polovičkou potvrdzuje, že je naozaj z Marsu? Pochopiť mužov dá niekedy poriadne zabrať. Niektoré situácie sú na smiech, pri iných chytáte zúrivosť rovnajúcu sa zápasníkovi v aréne a inokedy máte chuť plakať. Od zúfalstva, od nepochopenia, od úžasu nad tým, čoho všetkého je váš partner (ne)schopný.

Nie je žiadnym tajomstvom, že na káve s kamarátkami preberáte aj vaše milované polovičky. Zistenie, že zažívate takmer na vlas rovnaké momenty sú nielen podozrivé, ale aj desivé. Obzvlášť zaujímavé je zistenie, že ich nervozita graduje najmä kvôli týmto pre nás absurdným príčinám.

1. Je hladný

Po byte vám chodí nahnevaný muž, ktorý bezdôvodne búcha dverami, má pohľad rozzúreného býka, ktorý práve zbadal červené súkno a vy netušíte, čo sa stalo. Veď pred pol hodinou bol ešte v družnej debate s niekým na telefóne a teraz, akoby lusknutím prstov zmenil náladu. Opatrne sa blížite zistiť, čo sa stalo. Je dosť možné, že kým ste si ho tú chvíľu nevšímali, absolvoval nepríjemný telefonát z práce alebo niečo podobné, čo môže stáť za jeho zlou náladou? Na otázku: „Čo sa stalo?“ stroho odpovie: „Nič“. Ok, ale nálada tomu teda úplne nenasvedčuje. V tom počujete, ako z kuchyne vykrikuje, že je hladný. Ahaaaa. Chvíľku sa zamyslite, či žijete v spoločnej domácnosti so samostatným mužom, ktorý by mal byť podľa všetkého schopný zobrať si jedlo, ba dokonca si ho aj uvariť. Pretože toto chovanie skôr zodpovedá nesamostatnému jedincovi, ktorý je plne závislý od vás a od toho, čo mu naservírujete na tanier.

2. On sa nudí

Je jedno, či ste zatiaľ bezdetní, alebo už máte svojich potomkov. Váš partner je ďalším, plnohodnotným dieťaťom. Aspoň čo sa pozornosti týka. Neustále potrebuje nielen vaše vnímanie, ale tiež animovanie. Ak mu zadáte nejaké úlohy, zle je. Ak však nemá čo robiť, je to ešte horšie. Bezduché prepínanie kanálov na televízore a opäť kolotoč o tom, ako sa nudí, že už ani v telke nie je nič, čo by si pozrel. Nedajbože je vonku zlé počasie. To máte o hundranie postarané.

3. Opäť tie nákupy

Úplne chápeme, že tajíte nákup novej kabelky či topánok. Rovnako rozumieme tomu, že o saku, ktoré ste si práve kúpili hovoríte ako o niečom, čo už máte roky. Váš partner totiž vašim nákupom nielenže nerozumie, ale dokážu ho vytočiť do nepríčetna. Pričom úplne zabúda na fakt, že všetky veci ste si kúpili za svoje zarobené peniaze. Oheň na streche je tiež, ak domov prinesiete nové vankúše, foto rámik či koberec. Nákupy dekorácii považuje za vyhodené peniaze a vás nazýva márnotratnou, no vy len máte v záujme zútulniť váš domov a jednoducho chcete, aby všetko so všetkým ladilo. To je dôvod, prečo ste tie nové doplnky nemohli nechať v obchode bez povšimnutia.

4. Čakám ťa!

Jasné, už počujete, ako stojí pri dverách a komentuje, že vás zase raz čaká a on je už desať minút pripravený na odchod. Otázky typu, či sa musíte líčiť, keď idete len do obchodu, či si namiesto žehlenia vlasy nemôžete dať len do chvostu, ako dlho vám to ešte bude trvať, či si myslíte, že sa vám podarí vyštafírovať sa ešte dnes... Poznáte to. A aby sme boli spravodlivé, uznávame, že častokrát na nás aj čakajú, akurát si nevšimnú taký malý detail, že okrem seba ste umyli, učesali a obliekli aj deti. Že medzitým ako on stepuje v chodbe a nadáva, muselo ísť jedno dieťa súrne na veľkú potrebu. Nevidí, že vy ste ešte ani nevyšli z domu a už ste sa stihli päťkrát spotiť, ako ste podali hento, zobrali tamto, nabrali vodu, vymenili deravú ponožku, zbalili všetko potrebné.

5. Keď to nejde

Priznajte sa, koľkokrát ste si povedali, že ste si tú skrinku mohli radšej zmontovať samy namiesto toho, aby ste počúvali to večné a nekonečné frflanie? Všetci sú na vine. Vy preto, že ste kúpili neposkladateľnú skrinku, výrobcovia preto, že ju vôbec vyrobili a slová, ktoré používa pri menovaní tých, ktorí zostavovali návod radšej ani nejdeme citovať. To, že on zabudol v krabici šróbiky, a preto mu to nejako nesedí, je len čistá náhoda. Rovnako ako keď mu navigácia trikrát po sebe povie, aby odbočil vpravo, no on si myslí, že on pozná cestu lepšie a rozhodne sa ísť doľava. A vám ani tak nevadí, že si opäť raz nedal povedať a ste na nútenej prehliadke vedľajších ciest, ale ta spŕška nadávok, ktoré sú adresované všetkým, len nie jemu samotnému, to už aj vás dvíha zo sedadla. Šoférovanie a hodnotenie ostatných vodičov by bolo síce na samostatný bod, ale počuli ste to už toľkokrát z úst vášho drahého, že už naozaj nepovieme nič, čo by vás mohlo prekvapiť.

6. Peniaze

To, že mu vadí míňanie vašich peňazí sme už spomenuli. Nervozita iného druhu však prichádza vo chvíli, kedy prídu napríklad povinné ročné platby typu poistka za auto. Aj napriek tomu, že s týmito extra výdavkami ráta, ho to rok čo rok dokáže opäť rozhorčiť. V tomto období za ním určite nechoďte so žiadnym nápadom na výlet či dovolenku. S najväčšou pravdepodobnosťou sa totiž nevyhnete prednáške o tom, ako strašne by to zaťažilo váš rodinný rozpočet a tiež vám určite začne vymenúvať, kde všade by ste mohli ušetriť. Kto vie, prečo nie je rovnako nervózny z toho, keď míňa peniaze na svoje krátkodobé koníčky.

7. Nedostatok sexu

Každý má o frekvencii, ako často mať sex, inú predstavu. A ak sa tá vaša predstava čo i len trošku líši od partnerovej, je oheň na streche. Jeho nervozita stúpa, no vy s tým nemáte čo urobiť, pretože čím nervóznejší a nepríjemnejší váš partner je, tým viac klesá vaša chuť na intímnosti s ním. Ak sa aj rozhodne pár dní sekať dobrotu, vo vás stále rezonujú udalosti uplynulých dní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:50