Komunikujte a využívajte na to všetky technológie, ktoré dnešná doba ponúka.pexels
StoryEditor

Stretli ste na dovolenke lásku svojho života? Aj na diaľku môže vzťah fungovať vďaka týmto pravidlám

01.08.2023, 12:35
Vzťahy

Vyzerá to tak, že z letnej love story a pôvodného úletu sa nakoniec vyvíja normálny vzťah? No je tu jeden zásadný problém. Vzdialenosť. Nemusí to hneď znamenať koniec a rozhodne by ste vzťahu, hoci na diaľku, mali dať zelenú. Neboli by ste prvý ani posledný pár, ktorý musí prekonať tieto prekážky. No viete ako sa hovorí - láska hory prenáša. A to môže byť aj váš prípad.

Samozrejme, že vzťah na diaľku so sebou prináša aj množstvo nevýhod. Bude to chcieť veľa trpezlivosti, komunikácie a aj jasných pravidiel.

Stretnutia

Aj keď je možno predčasné hovoriť o tom, akým smerom sa bude váš vzťah uberať, podstatné je, aby ste mali spoločné plány a aby ste sa mali na čo tešiť. Nevedieť, kedy sa vám podarí opäť sa stretnúť je veľmi frustrujúce. Aj keby ste vedeli, že sa máte stretnúť až o tri mesiace, je to vždy lepšie ako zostávať v neistote, či a kedy sa opäť uvidíte. Snažte sa stretávať pokiaľ možno čo najčastejšie. Keď budete spolu, venujte sa jeden druhému, vymýšľajte si bohatý program, hľadajte spoločné koníčky. Práve z týchto chvíľ budete žiť počas obdobia, kedy budete opäť každý zvlášť.

Dôvera

Ak ste sa raz rozhodli pre vzťah na diaľku, budete možno oveľa častejšie čeliť pochybnostiam a budete mať čo robiť, aby ste si vybudovali vzájomnú dôveru. Stať sa môže čokoľvek, no myslieť hneď na to najhoršie? Podozrievanie, kontrolovanie a tiež spochybňovanie toho, čo vám váš partner povie nie je práve ideálne a skôr či neskôr môže práve takéto konanie viesť k rozchodu. Ak vám partner nedá dôvod na to, aby ste mu neverili, tak sa netrápte zbytočnými pochybnosťami a hlavne, nevytvárajte si žiadne hypotetické scenáre.

Kontak

Dnešná doba prináša so sebou obrovské výhody v podobe rôznych aplikácii a výhodných volaní. Kontaktovať sa tak môžete naozaj bez obmedzení. Môžete sa denne vidieť cez obrazovku vášho zariadenia. Ale ani tu to netreba preháňať. Rešpektujte aj osobný priestor toho druhého. Aby sa nestalo, že mu budete vyvolávať každú hodinu. Berte do úvahy, že má tiež svoju prácu, štúdium, prípadne osobný život a nemusí sa mu vždy páčiť, že má byť neustále na telefóne a k dispozícii. Pokojne si aj v tomto prípade dohodnite pravidlá. Napríklad, že si zavoláte každý deň vo večerných hodinách, keď už budete mať obaja splnené povinnosti. Jasné, že milá správa počas dňa poteší, ale ak ich budete posielať príliš veľa, môže to byť poriadne otravné.

A čo ďalej

Ak chcete investovať čas a energiu do vzťahu na diaľku, musíte byť presvedčené o tom, že to má perspektívu. Porozprávajte sa s dotyčným o vašich plánoch. Drží vás v mieste vášho súčasného bydliska dobrá práca, štúdium, rodina a priatelia? Kto z vás dvoch časom bude v menšej nevýhode, ak sa za tým druhým presťahuje? Ak sa presťahujete vy, bude to pre vás prínosom? Ak pracujete v IT priemysle, je jednoduchšie zamestnať sa kdekoľvek na svete. Ak ste právnička, bude pre vás hľadanie nového zamestnania v inej krajine oveľa náročnejšie a s najväčšou pravdepodobnosťou nebudete môcť vykonávať svoju prax.

Komunikácia

Niekedy písaná forma komunikácie znesie hocičo. Rovnako tak, hlavne ženy, dokážu čítať medzi riadkami aj to, čo tam naozaj nie je. Tu môžu vznikať rôzne nedorozumenia, hádky a konšpirácie. Pozor si tiež dávajte, ak obaja komunikujete v cudzom jazyku, ktorý nie je vašim materinským. Aj tu môže dôjsť častokrát k nepochopeniu vyslovených slov. V každom prípade komunikujte. O tom, čo vás teší, o vašich pocitoch, o tom, z čoho máte strach. Povedzte si navzájom o tom, akú predstavu o vašom vzťahu máte. Nepáčilo sa vám, že pridal včera fotografiu z baru, kde je obkolesený ďalšími ženami? Bez toho, aby ste boli hysterické či urazené mu povedzte, že to pre vás nie je jednoduché. Nielen vďaka vašej láske, ale aj vďaka úprimnej komunikácii môže váš vzťah prežiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:20