Možno ste z úletu prešli rovno do vzťahu a ani o tom neviete.pexels
StoryEditor

Je to láska alebo stále nezáväzný vzťah? Toto sú signály, že je to už medzi vami vážne

09.08.2022, 09:00
Vzťahy

Najskôr to bol len malý, nevinný flirt. Obaja ste vedeli, že nechcete vzťah, alebo by ste ho možno aj chceli, no váš partner vyjadril jednoznačné nie a vy ste sa len prispôsobili okolnostiam. Nebolo by to prvýkrát, kedy z priateľstva či zdanlivého úletu vznikne vzťah. Kto vie, či vás momentálny kamarát s výhodami o pár mesiacov nebude chcieť predstaviť kamarátom a rodine ako lásku jeho života…

Či už ste si vopred stanovili pravidlá vášho vzťahu – nevzťahu, alebo to šlo tak nejako prirodzene, niektoré signály vás môžu upozorniť na to, že ste prešli cez tú pomyselnú čiaru a váš vzťah začína naberať úplne iné obrátky.

Nejde len o sex

Tieto nezáväzné vzťahy sú väčšinou o sexe. Nič viac a nič menej. Navzájom si vyhovujete, cítite sa spolu príjemne, všetko klape tak ako má. A spoločná posteľ je to jediné, čo spolu zdieľate. No zrazu sa niečo zmení a už nejde len o sex. Čoraz častejšie u vás prespí, zostane na raňajky, ozve sa len tak počas dňa s otázkou ako sa máte a čo robíte. A vy mu to s radosťou opätujete. A je na čase priznať si, že toto už nie je len taký bezvýznamný flirt. Vaše fungovanie totiž začína naberať iný smer.

Ste zadaná, alebo slobodná?

Ak sa pri prechádzke mestom stretnete s jeho priateľmi a odpoveď na to, či ste jeho priateľka zostane stáť vo vzduchu, prípadne nevysloví rezolútne nie, je ruka v rukáve. To isté platí aj pre vás. Ak sa zdráhate poprieť, že sa vo vašom živote niekto nový vyskytuje, asi sa vaše city posunuli o level vyššie a je na čase priznať to nielen sama pred sebou, ale aj pred vaším okolím.

Z postele na gauč

Kým v prvopočiatkoch tohto vzťahu sa celé vaše stretnutia odohrávali v posteli, postupne vaše stretnutia nie sú len o sexe, no dohadujete sa aj na obyčajných veciach, ktoré spolu bežne ľudia v pároch robia. Spoločné varenie, pozeranie filmov, vybehnutie na spoločné nákupy. Toto všetko je signálom, že tomu druhému už nejde len o sex, ale chce s vami tráviť neobyčajne obyčajný čas.

Randenie

Na začiatku ste v tom mali jasno – nemáte žiadne pravidlá, každý si robí čo chce a nikto nikomu nič nesľúbil. A podľa toho sa aj správate. Bez výčitiek svedomia idete na rande aj s niekým iným. Pokojne príjmete pozvanie na obed od kolegu a rovnako sa správa aj dotyčný. Jedného dňa si však uvedomíte, že nemáte chuť vypisovať si s niekým tretím, že ste odmietli ďalšie z mnohých pozvaní do baru a flirtovanie si už nechávate len pre váš objekt záujmu. Asi okrem povestnej iskry preletel okolo vás aj amorov šíp, čo poviete?

Bežné rozhovory

Ešte pred pár mesiacmi ste sa vyjadrovali doslova len neverbálne. Teraz navzájom prejavujete jeden o druhého záujem. Pýtate sa na rodinu, prácu, priateľov, detstvo...Toto naozaj nie sú debaty, ktoré medzi sebou vedú dvaja ľudia, ktorí o seba nejavia záujem, alebo majú záujem len o posteľné radovánky. Je jasné, že čím ďalej, tým viac sa zbližujete a stáva sa z vás plnohodnotný pár. Navyše, ak sa navzájom jeden druhému zdôverujete nielen s tým príjemným, čo ste zažili, ale naopak, nezdráhate sa otvoriť aj menej príjemné témy, je to znak toho, že dôvera medzi vami narastá.

Prvá pomoc

Človeku, s ktorým „len“ spíte určite nezavoláte o pol noci, že vás treba odviezť na pohotovosť, ani ho nepožiadate o pomoc s autom či s donáškou liekov, keď vás skolí chrípka. A rovnako tak na neho nebudete myslieť pri kúpe lístkov na koncert či do divadla. Iba že by áno. A to je opäť jeden zo znakov, že z kamaráta s výhodami sa stáva niečo viac.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. júl 2024 23:32