Nedostatok sexu môže mať negatívny dopad na celý váš život.dreamstime
StoryEditor

Nedostatok sexu môže mať negatívny vplyv na vaše telo. Tieto problémy vám hrozia!

13.07.2022, 09:00
Vzťahy

Každý vzťah časom zovšednie a ani v posteli to už nie je to, čo to bývalo. Ak však po čase so svojim partnerom nemáte sex, má to dopad aj na vaše telo, psychiku a zdravie. Preto aj keď sa vám občas možno úplne nechce, alebo sa vám zdá, že po rokoch je to už nuda, snažte sa udržať si pravidelnosť a na radovánky s manželom či partnerom úplne nezanevrite.

To, že pravidelný sex je pre vaše telo nevyhnutný, je jeden fakt. To, že si vďaka nemu neustála utužujete aj partnerský vzťah, je fakt druhý. A čo sa vlastne stane s vašim telom, ak vôbec nebudete mať sex?

Imunita

Pokiaľ istý čas nebudete sexuálne žiť, pocíti to aj váš imunitný systém. Ten bude po čase oslabený, a tak aj vírusy a baktérie budú mať k vám oveľa jednoduchšiu cestu. Budete častejšie chorí a nevyhnú sa vám ani menšie či väčšie virózy.

Sny

To, čo nebudete mať v realite, vaše podvedomie prenesie do snov. Preto sa nečudujte, ak sa vám bude snívať stále o tom istom. S najväčšou pravdepodobnosťou práve o sexe a sny budú zároveň veľmi odvážne. Možno však práve toto vás bude motivovať k tomu, aby ste si s partnerom pripravili pekný večer.

Stres

Počas sexu sa telo dokáže oveľa rýchlejšie zbaviť stresu a vy sa po náročnom dni konečne uvoľníte. Prebytok stresových hormónov vo vašom tele dokáže narobiť poriadny neporiadok. Stavte teda radšej na pár pekných chvíľ s partnerom, ako si platiť drahé sedenia u terapeuta. Navyše, pokiaľ nebudete mať pravidelný sex, časom budete mať problém vzrušiť sa.

Vzťahové problémy

Sex je intímna záležitosť, ktorá partnerov spája a utužuje ich vzájomné vzťahy. Ak sa vám však zo života vytratí, prídu pochybnosti o vašich citoch, ba čo viac, môžu dôjsť až k upodozrievaniu, čo je pre váš spoločný život obrovskou hrozbou.

Túžba

Ak budete bez sexu dlhodobo, poklesne aj vaša túžba a libido. Vaše myšlienky na sex časom ustanú a opätovné prebudenie vášne a chuti bude oveľa náročnejšie.

Zdravotné problémy

Nedostatok sexu nemá negatívny vplyv len na vašu imunitu, ale najmä pre mužov je to doslova hazard s vlastným zdravím, keďže v tomto prípade je tu oveľa väčšia šanca, že ich zdravie ohrozí rakovina prostaty. Preto okrem zdravej životosprávy treba dbať aj na pravidelný prísun sexu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:03