Žite si svoj život podľa svojich predstáv. Hoci aj navždy single.pexels
StoryEditor

Single život po tridsiatke je tŕňom v oku pre okolie. Ktorú z týchto otázok ste počuli už tisíckrát?

31.03.2023, 10:00
Vzťahy

Ak ste single žena, ktorá je po tridsiatke, alebo sa nedajbože blížite k štvrtej dekáde svojho života, máte problém. Teda vy osobne určite nie. Mnohokrát sú tieto ženy absolútne spokojné a stotožnené so svojim životom, horšie to prežíva ich najbližšie okolie. Rodina a kamaráti by vás mali prirodzene podporovať, ale čo ak vám neustále vyhadzujú na oči vašu „neschopnosť“ nájsť si partnera? Fakt, že vy si žiadneho nehľadáte ich, samozrejme, nezaujíma.

Okrem toho, že si na svoju adresu vypočujete niečo o biologických hodinách, o tom, ako si vyberáte a že na akého princa „už len čakáte“ a že nakoniec zostanete sama, ste už asi zvyknutá. Týmto otázkami vás bude okolie zrejme bombardovať neustále.

Tik - tak

„A ty netúžiš po dieťati? Vieš vôbec, že ideálny vek na deti si už dávno prepásla?“ Je vám táto veta odniekiaľ známa? Predpokladajme, že ste ju počuli už niekoľkokrát a dokáže vás dostať do poriadnej vývrtky. Tikot vašich biologických hodín je určite ústrednou témou každej oslavy, rodinného stretnutia ba dokonca aj vaše kamošky, ktoré už majú doma adolescentov, rady rýpu do tejto háklivej záležitosti. A vy? Spokojná, šťastná, samostatná, s dostatočným množstvom prostriedkov na účte a s plným kalendárom zaujímavých akcií sa len nemo čudujete, pretože do vašich uší sa zvuk biologických hodín ešte stále nedostal.

Si stará!

Vaša mama sa s najväčšou pravdepodobnosťou trápi, čo len s vami bude. A kto vás takú starú bude chcieť. Ani tá najlepšia kamarátka si sem tam neodpustí štipľavú poznámku na váš vek a na to, že ste mali loviť vo vodách slobodných mužov vtedy, keď sa to tam hmýrilo fešákmi, ktorí za to stáli. Teraz si vás už iste všimne len nejaký starý pánko, ktorému vy, zúfalka, podľahnete. Ale isteže… Smejete sa v duchu. Určite nie ste odkázaná na žiadnych dedkov a už vôbec sa necítite zúfalo. Ale to samozrejme nebudete vyvracať niekomu, kto sa vydal za svojho spolužiaka zo školy a dnes vedú usporiadaný a naoko šťastný život.

A princa by si náhodou nechcela?

O tom, ako by mal vyzerať váš partner vy sama zrejme jasnú predstavu nemáte. Možno je to aj tým, že po nikom konkrétnom netúžite. Možno ak sa niekto objaví, tak budete rada, ale vaše šťastie rozhodne nezávisí od toho, či vo vašom živote a v byte, a kuchyni či v kúpeľni, bude prítomný muž. Otázka, či čakáte na princa na bielom koni nie je ničím nezvyčajným. Rovnako tak vám okolie pripomína, že ani vy nie ste práve kráľovná krásy, tak by ste si už konečne mali prestať vyberať. Pretože nemladnete. Možno ste po týchto slovách prehodnotili skôr ľudí, ktorí už vo vašom živote sú, než toho človeka, ktorý chýba všetkým okolo, len vám nie. A teda áno, vy sa cítite ako kráľovná, a tá nerobí v téme lásky žiadne kompromisy.

My ti niekoho nájdeme

Nie, díky, naozaj nepotrebujete, aby vám niekto niekoho dohadzoval a dohadoval vám rande na slepo. To, že si vaša mama myslí, že Janko od susedov je pre vás ten pravý, je síce milé, ale tam to začína aj končí. Aj premotivované kamarátky sa sem-tam opustia a začnú vám hovoriť o úlovku pre vás. Veď viete, vyhodnotia to na základe nejakých svojich domnienok a vy sa máte chytiť. Ale kto vám garantuje, že ten muž, ktorý je kamoš ich kamoša, s ktorým chodí ich frajer pravidelne hrávať tenis, vám naozaj sadne? Naozaj sa máte stretnúť s niekým, o kom viete len to, že má kamarátov?

Okolie si vždy nájde tému, ktorá sa ich netýka, ale majú k nej vždy čo povedať. Keby ste sa pod čepcom ocitli v dvadsiatke, bolo by to príliš skoro, dvadsaťdeväť by skonštatovali, že už bolo na čase, a teraz? Teraz sa už nad vami isto niekto len zľutuje. Preto si žite svoj život len podľa svojich predstáv a naďalej sa s pohárom prosecca v ruke usmievajte, ako iných trápi, čo len s vami bude.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 04:06