Manželstvá s mužmi v uniformách väčšinou nevydržia.pexels
StoryEditor

Manželstvo s mužmi v uniformách nie je vždy dobrý nápad: Vedci odhalili šokujúce fakty

31.05.2022, 13:00
Vzťahy

Priťahujú vaše pohľady muži v uniformách? Kto vie, či je to preto, že v nás uniforma vzbudzuje rešpekt, alebo máme pri týchto chlapoch pocit bezpečia. Možno sú neskutočne sexi, ale ako to už býva, nič nie je zadarmo.

Skúsenosti rozvodových právnikov totiž hovoria, že práve manželstvá s mužmi lekármi, pilotmi, policajtami či vojakmi krachujú oveľa častejšie ako tie ostatné. Práve ich pracovný odev – uniformu, majú tieto povolania spoločné.

Moc rozhodovať je atraktívna

Pre každú dámu je atraktívne, mať po svojom boku partnera, ktorý aj v rámci svojej profesie vykonáva niečo osožné. Či už hovoríme o policajtovi, vojakovi, hasičovi, lekárovi alebo pilotovi, všetci majú niečo, čo ich spája. Zodpovednosť. A nie len tá. Majú vo svojich rukách moc rozhodovať. Častokrát od ich rozhodnutí závisí dokonca ľudský život. A to ženské pokolenie dokáže očariť.

Doma ako v práci

Manželky či partnerky týchto mužov sa zhodujú, že základný problém nastáva vo chvíli, kedy prichádzajú ich partneri z práce domov, no neprestávajú „úradovať“. Tak ako v zamestnaní, aj doma majú pocit, že musia všetko riadiť, mať všetko pod kontrolou, organizovať život sebe aj ostatným, dávať jasné povely. Ak sa však v takejto domácnosti stretne muž s emancipovanou ženou, ktorá pozná svoju hodnotu a rovnocennosť, nastáva problém. Predsalen, presedlať z úlohy rešpektovaného a uznávaného zamestnanca do roly manžela či otca, môže byť pre muža viac než náročné. Navyše, rodina je samostatný organizmus, ktorý má svoje vlastné pravidlá a tempo a treba sa mu prispôsobiť. Problém nastáva práve v tomto momente, kedy veci nemajú len pod svojou kontrolou, ale je nutné sa prispôsobiť.

Rozvod nebude jednoduchý

Rozvodový právnik zo skúseností hovorí, že v prípade rozvodu s uniformovanými mužmi to nebude ľahký oriešok. V prvom rade rozpad manželstva vnímajú ako zlyhanie, v druhom rade budú bojovať. Častokrát len obyčajné dohodnutie si termínu sprevádzajú konflikty. Páni v uniformách neprejavujú ochotu prispôsobiť sa pravidlám, ktoré diktuje niekto iný. Ak si myslíte, že sa na všetkom a v pokoji dohodnete, tak berte na vedomie, že zadarmo to nebude. Oni nie sú zvyknutí na prehru, alebo ju berú len veľmi ťažko, preto chcú z každej jednej životnej situácie vyjsť ako víťazi.

Tak, ako v mnohých iných prípadoch, aj tu platí, že nie sú všetci muži, v tomto prípade tí uniformovaní, rovnakí. Určite sú medzi nimi páni, ktorých správanie je na míle vzdialené od toho, čo spomíname. Odborníci však radia, že ak budete v takomto zväzku, mali by ste si hneď na začiatku určiť jasné pravidlá. Jedným z nich by malo byť to, že práca sa domov v žiadnom prípade nenosí. V neposlednom rade nechajte mužov, nech vás môžu ochraňovať, a na oplátku ich zahrňte láskou a opaterou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:04