Dajte stop vzťahovým upírom vo vašom živote.dreamstime
StoryEditor

Typy ľudí, ktorí nám berú energiu: Možno máte energetických upírov vo svojom okolí aj vy!

24.05.2022, 15:00
Vzťahy

Ľudia nám do života prichádzajú a odchádzajú. Niektorí v ňom zostanú roky, iní prídu len na určité obdobie. Je prirodzené, že to, čo vás s priateľmi spájalo pred rokmi, je dnes už minulosťou a vaše cesty sa rozídu. Najmä, ak vás stretnutie s nimi oberá nielen o čas, ale najmä o životnú energiu.

Stretnutia s rodinou či priateľmi by nemali byť len „povinnou jazdou“. Práve naopak, malo by to byť predovšetkým o príjemne strávenom čase. Ak však po večeri s kamoškou odchádzate ako bez energie, je načase prehodnotiť alebo eliminovať čas v jej spoločnosti. Možno máte aj vy v okolí energetických upírov a ani si to neuvedomujete. Ako ich spoznáte?

Rodený manipulátor

Zväčša to tak býva, že tými najväčšími energetickými upírmi sú ľudia, ktorí sú nám najbližší. Priateľka, ktorá má dokonalé manipulátorské schopnosti. Ona najlepšie vie, čo je pre vás dobré, kde sa budete cítiť príjemne, čo by ste mala robiť, ako by ste to mali robiť, s kým by ste mali tráviť čas a s kým, naopak, v žiadnom prípade. Ani nebudete vedieť ako a budete vtiahnuté do niečoho, s čím nieste ale že absolútne stotožnené. Ak v sebe náhodou nájdete silu oponovať, pripravte sa na vydieranie a citový nátlak. Manipulátor je proste vždy rozhodnutý dosiahnuť to, čo si zaumienil.

Narcis

Ja, ja, ja. Asi žiadna z vás netúži po priateľstve, kde je jedna z dvojice sebestredná a celú pozornosť i komunikáciu strháva len sama na seba. Zažili ste v poslednej dobe niečo zaujímavé? Tak potom sa pripravte na to, že ona zažila ešte zaujímavejšie. Po takomto stretnutí či telefonáte budete vyčerpané a bez energie. Ale veď vy predsa nemáte potrebu so svojou kamarátkou bojovať. Chcete sa deliť o svoje zážitky, pocity, no ťažko je povedať o tom niekomu, kto sa vás ani neopýta, ako sa máte.

Veční pesimisti

Je viac než len náročné mať vo svojom okolí človeka, ktorý vidí všetko negatívne. Neustále sťažnosti na všetko od počasia, cez dopravu, kolegov, šéfa až po to, ako je všetko vlastne proti nemu, nedokáže počúvať a absorbovať ani človek, ktorý denne hodinu medituje. Je smutné, že v živote nevidí táto osoba žiadne pozitíva a možno sa párkrát pokúsite zmeniť jej pohľad na svet. Ale poznáte to... Komu niet rady, tomu niet pomoci. Samozrejme, keď má vaša kamarátka zlé obdobie a oprávnene má depku, buďte jej oporou. Ak však apriori nadáva na všetko okolo seba, potom naozaj utekajte skôr, než stiahne aj vás na túto pomyselnú vlnu.

Bez teba ani na krok

Je super mať niekoho, s kým môžeme tráviť svoj voľný čas. Ale zase odtiaľ, potiaľ. Ak sa bez vás kamarátka alebo dokonca partner nepohne ani na krok a všetky aktivity chce robiť len s vami, dokáže to byť poriadne otravné. Každý z nás predsa túži po troške súkromia, možno aj samoty, alebo chce ísť tentokrát do kina s niekým iným. Nechcete byť v pozícii, že je na vás niekto závislý. Navyše, ak následne prichádzajú výčitky, že sedel alebo sedela doma, lebo vy ste im dali košom, je to na psychiku náročné. Na tú vašu. Nenechajte sa vydierať. Máte plné právo žiť svoj život podľa vlastných predstáv a stretávať sa s kým chcete a kedy chcete. A hlavne, vy nie ste povinné nikomu robiť animátorku! A už vôbec nie kamarátke.

Nerozhodní

Naozaj vám už dnes prišla piata správa na whatsapp s prosbou o pomoc? Mať blízku priateľku na telefóne je veľké plus, ale skutočne nie je nutné, aby vás spamovala desiatkami správ denne. Ak už stýkrát počujete ten istý príbeh a prosbu o radu, stopnite to. Už ste sa predsa vyjadrili, svoj názor ste povedali a rozhodnutie musí spraviť ona sama. Je nevyhnutné ju na to upozorniť a možno aj zdôrazniť, že k tejto téme nič viac už povedať neviete. Aby ste aj vy zostali v mentálnej pohode. Inak vás takéto uháňanie od priateľky skôr vzdiali, než zblíži.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. júl 2024 13:27