Ženy viac ako svaly a peniaze na mužoch láka ich povaha.unsplash
StoryEditor

Svaly ani peniaze nie sú pre ženy najdôležitejšie. V skutočnosti na mužoch hľadáme TOTO

18.05.2022, 06:00
Vzťahy

Muži žijú v ilúzii, že jediné, na čo ženy pri výbere partnera prihliadajú, sú ich financie, majetok a, samozrejme, dokonalý výzor. Isteže, samostatní a zároveň atraktívni muži našu pozornosť priťahujú, ale ak hľadáme partnera na celý život, naše priority sú úplne inde.

Skôr, ako plná peňaženka a telo hodné titulky pánskeho časopisu nás na mužoch upútajú jeho povahové črty. A hoci to môže znieť ako klišé, vedzte, že tento fakt potvrdilo vyše 60 tisíc žien.

Práve tie totiž vyplnili podrobný dotazník, ktorý slúžil Gottingenskej univerzite na analýzu, akého partnera do života ženy hľadajú.

Preferencia nemateriálnych vecí

Medzi najčastejšie vyskytujúcimi sa odpoveďami žien, ktoré sa do štúdie zapojili, boli uvedené nasledujúce odpovede. Takmer 90% žien musí cítiť kompatibilitu a povahovú zhodu na to, aby ich muž zaujal. Z toho vyplýva, že pre drvivú väčšinu žien je dôležité, aby sa pri partnerovi cítili uvoľnene a mohli byť predovšetkým samy sebou. V tesnom závese za touto vlastnosťou, a to až pre 86,5% ide ruka v ruke láskavosť, porozumenie a podpora. Toto sú povahové črty mužov, s ktorými to myslíme vážne a rátame s nimi aj do budúcna. A do tretice je až pre 72,3% žien podstatné, aby bol muž inteligentný.

Aj napriek tomu, že ženy mnohokrát nemajú práve najlepšiu reputáciu a sú považované za vypočítavé, práve táto štúdia dokazuje opak. Nemateriálne veci sú pre nás oveľa dôležitejšie ako to, či je náš potenciálny budúci manžel zabezpečený a ako vyzerá.

Rovnaký pohľad na založenie rodiny

Pokiaľ ide o ženy, ktoré si hľadajú dlhodobý vzťah, tak až pre 46,1% z nich je dôležité, aby s mužom mali rovnaké názory na otázku založenia si rodiny. Ak sa nezhodujú v tom, kedy by by to malo nastať a tiež v otázke ohľadom detí, zo vzťahu radšej vycúvajú z kratšej cesty.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 18:08