Spoločná večera utuží váš vzťah. No nie je to to jediné, čo podľa odborníkov môžete pre partnerstvo urobiť.pexels
StoryEditor

Chcete si ho udržať? Vďaka týmto dvom veciam, bude váš vzťah prekvitať aj po rokoch

17.05.2022, 09:00
Vzťahy

Na to, aby vzťah dlhodobo fungoval, je nevyhnutné na ňom neustále pracovať, utužovať ho a vytvárať príležitosti, ako s partnerom stráviť denne aspoň nejaký čas spolu. Rýchle pracovné tempo, záujmy aj starostlivosť o deti nás častokrát nútia mnoho činností robiť zvlášť, avšak len vďaka spoločným aktivitám môže byť váš vzťah aj po rokoch plný romantiky. Naučte sa robiť tieto dve veci a máte vyhraté.

Psychológovia tvrdia, že spoločný čas partnerov zbližuje. Nie je pritom vôbec nutné, aby ste spolu trávili dvanásť hodín denne. To ani nie je možné. Stačí, ak budete robiť tieto dve veci, spravíte si z nich pravidlo a váš vzťah bude prekvitať.

Spoločná večera

Spoločné stolovanie je dôležitým momentom nielen pre partnerov, ale aj pre rodinu ako takú. Už samotná príprava jedla môže znamenať super strávený čas. Zapojte preto do varenia aj partnera, prípadne deti. Večeru, alebo iný chod, si spoločne užite. Bez naháňania, telefónov, tabletov či televízie v pozadí. Snažte sa, aby nič nevyrušilo vaše zhováranie sa o tom, kto čo zažil, aký mal deň, alebo tento čas využite na plánovanie výletov či iných aktivít. To všetko rodinu a partnerov zbližuje. Či už zvolíte spoločné raňajky, obed, alebo večeru, snažte sa toto pravidlo dodržiavať a stretnúť sa pri jednom spoločnom jedle. Ak nie denne, tak aspoň čo najčastejšie. Aj víkendové raňajky, možno priamo do postele, môžu byť rituálom, na ktorý si veľmi radi a rýchlo zvyknete.

Odchod do postele

Je úplne prirodzené, že po príchode z práce chce mať každý aj svoj priestor. Na vlastné záujmy, na súkromie, na chvíle, ktoré využije na oddych podľa vlastných predstáv. Poznáte to, vy máte chuť na romantický film, partner si však robí zálusk na niečo akčnejšie. Ak sa nezhodnete na spoločnom výbere, je to úplne v poriadku. Podstatné však je, aby partneri odchádzali do postele spoločne, v rovnakom čase. Nielen že sa tak navzájom nezobudíte, ak jeden z vás skôr zaspí, ale zároveň tak prichádza priestor na intimitu a kúsok partnerskej romantiky.

Podľa psychológov sú tieto dva rutinné kroky dôležité a dokážu ovplyvniť kvalitu vzťahu. Netreba zabúdať aj na fakt, že do spálne nepatrí počítač, práca a skôr ako mobilu by ste svoju pozornosť mali venovať partnerovi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:00