pixabay.com
StoryEditor

Randíte so svojím šéfom?

10.03.2017, 07:00
Vzťahy
Nie ste prvá ani posledná. To sa proste stane. Ale ak ste presvedčená, že to máte pod kontrolou, mýlite sa. Vedia o tom všetci. NAOZAJ všetci.

Je jedno, či to trvá mesiac alebo takmer rok. Vaši kolegovia to vedia. A vaše kolegyne sa o tom aj dosť často bavia, verte nám. My ženy sme skvelé herečky, dokážeme sa tváriť, že nič netušíme, ale ak si budete svoje kamošky v robote všímať viac, zistíte veľmi rýchlo, že o vašom milostnom pomere vedia. Prezradí ich to, že vo vašej prítomnosti sa na šéfa prestanú sťažovať, alebo o ňom začnú hovoriť len pekne, alebo – a to už je hra na vaše nervy – sa snažia prísť na to, s kým šéf asi spáva, keď je zrazu taký nejaký vymenený.
No. Nedajte sa vyviesť z miery. Sú to len také babské hry.
Vy si skôr dajte záležať na tom, aby ste v rámci vášho vzťahu – či je to len posteľová záležitosť alebo niečo vážnejšie – neurobili zbytočné prešľapy.

1. Neprekračujte hranicu
Ľahko sa radí, ťažko sa v praxi dodržiava. To máme stále nutkanie bonzovať na tých ľudí, ktorí sa regulárne ulievajú, alebo nie sú v kolektíve obľúbení, máme tendencie radiť, komu zveriť nový projekt, kto by potreboval dovolenku a komu by bodli prémie, lebo má doma prúser... Nerobte to. Nikdy neviete, ako môžu byť vaše informácie zneužité, nech ich myslíte akokoľvek dobre. Na pozore sa majte aj vtedy, keď váš drahý ťahá informácie, ktoré nemá inak šancu zistiť. Ak vám to nie je po chuti, neodpovedajte mu, od toho vás predsa nemá. Teda, dúfajme.

2. Nestrápňujte ho pred ostatnými
Ono sa to nezdá, ale stačí pár sekúnd, nejaký dobrý fór od kolegu, niečo, čo vám nahrá na smeč a vy na porade alebo len tak v kolektíve zareagujete nepatrične. Buď na adresu šéfa použijete fór, ktorý vôbec nie je vhodný, alebo sa svojou reakciou prezradíte, že viete niečo, čo o ňom nevedia ostatní. Pozor na to. Ak spávate so svojím šéfom, platí dvojnásobne, že myslieť treba dva razy, hovoriť raz.

3. V súkromí poslúchať nemusíte
Len preto, že je vaším šéfom, nemusíte na všetko prikyvovať a už vôbec nemusíte mimo roboty robiť všetko tak, ako si zmyslí on. Vo voľnom čase ste jeho partnerka, dbajte na to, aby k vám tak aj pristupoval. Niekedy na to môže mimovoľne zabudnúť, treba mu to veľmi nežne a jemne pripomenúť.

4. Nič nerobte okato
Kvôli etickým pravidlám vo firme možno musíte svoj vzťah držať v tajnosti, hoci, ako sme už spomínali, všetci si o vás aj tak šuškajú. Preto sa snažte správať a robiť všetko tak, ako ste robili pred vaším vzťahom. Nesnažte sa okolie presvedčiť, že je úplne normálne chodiť dvakrát do týždňa vo dvojici na obed, ale ani to, že keď sa ledva ráno pozdravíte, že je to štandardné. Proste sa správajte ako predtým. Ide to ťažko, ale zas, asi to za to stojí.

5. Nezdôverujte sa kolegyniam!
Preboha, to nech vám ani nenapadne! O sebe si napríklad myslím, že som nadpriemerne diskrétna, ale keby mi kolegyňa prezradila, aký je náš šéfko v posteli, ako sa správa ráno, aké sú jeho zvyky, roztrhlo by ma, keby som to neposunula ďalej. A tak to proste je. Raz pri víne večer so zasneným pohľadom poviete najlepšej kamoške na účtovnom, že on vôbec nie je taký prísny, že je nežný, láskavý a v noci sa k vám túli, vie o tom do 12 hodín celá firma. Teda, aspoň relevantní členovia. Jeho sekretárka medzi prvými.

6. Ak je to len flirt, pozor na dôvernosti
Lebo keď sa to skončí, môžu byť použité proti vám. Pracovne. Žiadne priznania, ako niektoré veci neviete, nestíhate, nedávate, snažíte sa pochopiť. Pekne vám to môže byť zrátané. Muži sú v týchto veciach nekompromisní.

7. Ak je to vážne, netajte to!
Buď svoj vzťah zlegálnite, čím prestanete byť terčom rečí a posmechu, alebo, ak to nejde, jeden z vás by sa mal poobzerať po novej práci. Lebo zas, ak má byť váš drahý dlhodobo aj vaším nadriadeným v práci, asi by to dobrotu nerobilo. Vieme svoje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:14