Aj Beyoncé sa stretla s neverou vo svojom živote.SITA
StoryEditor

Môže vzťah našich rodičov ovplyvniť náš vlastný?

10.05.2016, 09:00
Vzťahy
Ak váš otec podvádzal, znamená to, že si nájdete podvodníka?

Nevera dokáže otriasť celým vzťahom a hlavne osobou, ktorá bola podvedená. Vie o tom aj speváčka Beyoncé, ktorá vyvolala rozruch okolo svojho nového albumu, ktorý je okrem iného aj o nevere. S ňou má popová diva bohaté skúsenosti. Kvôli nej sa jej rodičia rozviedli v roku 2011 po dlhých 33 rokoch manželstva. Samozrejme, že sa to hlboko dotklo aj Beyoncé samotnej, preto sa zo svojich pocitov, ktoré skrývala hlboko v sebe, vyrozprávala fanúšikom prostredníctvom nového albumu. Dokonca sa objavili aj vlny špekulácii o nevere jej manžela, populárneho rappera Jay-Z. Je možné, že keď otec podviedol mamu, čaká aj nás to isté?

Podľa odborníčky, áno. „Niet pochýb o tom, že vzťah našich rodičov môže ovplyvniť ten náš,“ povedala Dr. Barbara Greenbergová, PhD pre womenshealthmag.com. „Viac tolerujeme veci, ktoré aj naši rodičia akceptujú. Myslíme si, že to, čo sa deje v našom dome je úplne v poriadku, aj keď v skutočnosti to nie je kultúrnou normou,“ pokračuje odborníčka.

Je nepravdepodobné, že by ste si vedome našli partnera, ktorý vás bude podvádzať. Ale vzory získané v detstve a počas dospievania sú silné a môžu nás nasledovať aj v neskoršom živote. Dajte na svoj šiesty zmysel. „Dôverujte svojej intuícii. Ak sa vám nezdá partnerovo správanie, otvorene to s ním začnite riešiť,“ radí Dr. Greenbergerová.

Dôležitá je otvorená komunikácia

Môže byť ťažké prelomiť tento nezvratný cyklus, no nie je to nemožné. Dr. Greenbergerová zdôrazňuje, že ak spracujete zložitú situáciu, teda podvod vo vzťahu vašich rodičov, pomôže vám to vyrovnať sa s vlastnými problémami a naplánovať budúcnosť, akú chcete. Rozprávajte sa s rodičmi a inými členmi rodiny o minulosti. Možno to prirovnať so sedením u terapeuta. „Vďaka tomu si uvedomíte, čo je jedinečné a dôležité pre vašu rodinu. Zistíte, čo skutočne očakávate od vzťahov a vaše videnia budú zrazu jasnejšie.“

Nakoniec je len na vás a vašom partnerovi, čo bude prijateľné a akceptovateľné vo vašom vzťahu. Dôležité je mať vlastnú komunikáciu a nastaviť si rozumné parametre a očakávania. Tie sa môžu meniť a vyvíjať v priebehu času, ale aspoň sa uistíte, či ste s partnerom na rovnakej vlne, čo sa týka nevery a iných problémov, ktoré môžu nastať vo vzťahu. Vyhnete sa bolesti a traume, ktoré zažili vaši rodičia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 04:20