StoryEditor

Panenka Skákavá: Som na materskej a trucujem

25.05.2015, 16:54
Vzťahy
Denník ženy, ktorá píše exkluzívne pre Evitu. A prežíva to, čo väčšina z nás. Aj keď si to možno nechceme priznať.

Ten Pán mi to robí naschvál. Ten Pán, ktorý ma raz dávno zbalil na to, že mal taký zvláštny pohľad a takú jamku v brade, keď mi rozprával vždy všetko o každom okoloidúcom aute, a ktorý mi teraz lezie na nervy, pretože mi neustále rozpráva o každom okoloidúcom aute, tak ten mi to asi robí naschvál. Nielenže mi rozpráva o tých vrakoch v absolútne nevhodných momentoch, keď práve uvažujem nad existenčnými otázkami typu: čo budem variť? Z jednej strany Kubko, z druhej strany ten Pán. Neviem, či je fakt pako, alebo senilnie.

Je naozaj taký problém dať maslo a syr na vrchnú poličku v chladničke??? Ešte pred pol rokom som afektovane búchala dverami na chladničke, agresívne hádzala maslo a syr do vrchnej poličky, sedela s hlavou v dlaniach opretá o otvorenú chladničku a Kubka nechala plakať vedľa mňa, aby som na seba upozornila. Teraz je to oveľa horšie. Už sa naňho totiž nehnevám, je mi len smutno. Vidím maslo a syr na spodnej poličke a toho Pána neznášam.

A je mi smutno, že žijem s Pánom, ktorého neznášam. On to považuje za malichernosť, za hystériu, predmenštruačný syndróm a vplyv materskej dovolenky na môj mozog. Keby aspoň použil také krásne slovo ako malichernosť. Keď som sa minule pri transporte masla a syra zhlboka nadýchla, ako to len ja viem, povedal - Ako ťa môže nasrať taká chu*****. Môj muž bol taký krásny, keď ma balil! A teraz povedal chu****? Povedal. Ten Pán, ktorý na mne dychčal a pozeral sa mi do očí a navrhol, aby sme si spolu urobili bábätko, lebo som ženou jeho života, povedal chu****. A taký pekný deň to mohol byť.

Moja mama, keď ešte žila, ma ako malú naučila básničku: Šijem, varím, periem, že sa na to nevyseriem. Keby som neprala, nevarila, nedojčila, nenakupovala, nedojčila, nezmývala podlahy, nežehlila, nedojčila, neupratovala, neodkladala bielizeň, nedojčila, nečistila mačke hajzel, nedojčila, môže byť maslo a syr kdekoľvek. No takto je to iné.

Ako mama hovorievala: Stokrát nič zabilo somára. Vždy keď vnútorne trucujem, hľadám si trojizbový podnájom. Hľadám priestor pre Kubkovu postieľku, priestor pre mňa a priestor pre návštevy. Keď to zrátame, volá sa to trojizbový podnájom. Vždy keď trucujem, myslím to s tým podnájmom veľmi vážne. Kubko bude spať, ja budem mať nejakého náhodného milenca v spálni. Ten bude predtým návšteva, takže potrebujem aj obývačku.

Beriem si mobil, že zavolám na číslo pri inzeráte s bytom na druhom konci mesta, aby som toho Pána zbytočne nestretávala v Bille, ale rozmyslím si to, keď mi pípne na mobile začiatok správy: Prepáč mi, že... Rozbúchalo sa mi srdce tak, ako keď mi vtedy dávno ten Pán napísal 86 esemesiek za noc. Vtedy mi aj poslal fotku, ako vonku svitá. Nespala som z toho esemeskovania ďalší týždeň a v podstate nespím z toho doteraz, lebo mi to plod našej lásky už dva roky nedovolí. Pípnutie esemesky a v momente viem, že toho Pána milujem a že ho predsa kvôli takej chu*****, akou sú maslo a syr neopustím. - Povedz Kubinečkovi, že mi ušla električka. Omama.


Ďalší diel z pera Panenky Skákavej nájdete v novom čísle magazínu Evita, ktorý je už v predaji. Ak si chcete byť isté,
že vám žiadne číslo neujde, predplatiť si ho môžete TU.

O všetky novinky sa budeme deliť aj na našom Facebooku, takže nás nezabudnite like-ovať.


Teraz mi búcha srdce, lebo príde Omama, teda matka toho Pána, prejde prstom po poličke a bude tam prach a povie mi, že som matka a mala by som sa starať, lebo inak bude Kubko alergik a ja jej poviem, že práveže si buduje imunitu a ona povie, že to je nezmysel a ja jej poviem, že to povedala doktorka a ona povie, že to doktorka nepovedala a ja jej poviem, že nepovedala, ale že ja to tak cítim a ona povie, že ona to vie lepšie, lebo vychovala dve deti a ja jej poviem, že nech sa teda láskavo pozrie, ako ich vychovala, keď ani maslo a syr nevedia dať na vrchnú poličku. To posledné jej nepoviem, ale vyšlem jej to telepaticky.

Ona otvorí chladničku a povie: Prečo máš, preboha, maslo a syr na hornej poličke? To patrí na spodnú! Počítam do desať a pomedzi každé číselko si hovorím: Ty chruňa jedna. Ty mi nebudeš otvárať chladničku. Ovalím ťa panvicou a potom uvarím v práčke na 90 stupňoch! Ak ten Pán príde večer z práce a opýta sa, aký som mala deň, bude nasledovať svoju matku.

Keď ten Pán prišiel večer domov, doniesol mi kyticu a červené víno a slová v znení: Prepáč mi, prehnal som to. Maslu a syru je isto lepšie na hornej poličke. Dnes mi písali e-mail, že tam chcú byť. Som padavka. Usmiala som sa, dokonca nahlas zasmiala (!), povedala mu, že je ch** a on vedel, že to nemyslím vážne a pritúlia sa a potom som zavrela v počítači všetky okná s realitami. A to naše v obývačke som otvorila, aby sa nám PO TOM lepšie dýchalo.

Neviem, či som pako, alebo fakt senilniem, že nedokážem trucovať tak, ako to vie moja najlepšia kamarátka Márnosť Šedivá, za slobodna Nadmárnosť. A potom som išla dojčiť. A dojčila som sedemkrát za noc. Keď som šiestykrát zaspávala, už som nezaspala...lebo som si spomenula na to, že ak zajtra nebude to maslo a syr.... Ako tá Tekelyová mohla napísať knihu s názvom Byť ženou je úžasné? Odkážte jej, nech mi pošle tie drogy, čo brala, keď to písala?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 15:38