Naučte sa zanechať v spoločnosti dobrý dojem.Pexels/ Edmond Dantes
StoryEditor

Očarte v spoločnosti a získajte sebavedomie: Na tieto triky nesmiete zabudnúť!

20.02.2022, 10:00
Vzťahy
Ak máte problémy so socializáciou alebo nadväzovaním nových priateľstiev, čítajte ďalej. Poskytneme vám rýchle a jednoduché spôsoby na zanechanie skvelého prvého dojmu.

Pár minút po prvom stretnutí si o človeku dokážeme vyskladať obraz, ktorý môže a nemusí byť lichotivý. Naučte sa zanechať dobrý dojem v spoločnosti.

Hovorte o silných stránkach

Záleží na tom, ako sa pred ostatnými prezentujeme, pretože nie je vždy jasné, či dostaneme druhú šancu na nápravu. Ak chcete pôsobiť na ľudí pozitívne, premyslite si váš zámer a ciele. Premietnite si v hlave viacero tém, aby sa debata rozvinula dobrým smerom. Ľudia sa zvyčajne zúčastňujú stretnutí a najprv sa predstavia tým, že povedia, kto sú a aká je ich práca. Problém je v tom, že ak nepoviete niečo, čo je neštandardné alebo čo i len trochu fascinujúce, konverzácia bude po čase stagnovať. Rovnako máme tendenciu skĺznuť v debate k sťažovaniu sa a poukazovaniu na problémy. No ak ste v neznámej spoločnosti, vyhnite sa negatívam a zamerajte sa na pozitíva, napríklad svojej povahy. Nebojte sa vyzdvihnúť svoje silné stránky, šikovným patrí svet.

Oblečenie veľa napovie

Aby ste sa cítili sebaisto, pokojne si na chvíľu prepožičajte filmové klišé a postavte sa pred váš šatník. Vyraďte staré a obnosené kúsky, upriamte pozornosť na oblečenie, ktoré vám lichotí. Rôzne blogy, videá a publikácie vám vedia pomôcť pri výbere outfitov, v ktorých spravíte dobrý dojem. Nezabúdajte ale na to, že nemusíte ísť práve podľa najnovších trendov, hlavne zvýraznite svoje prednosti. Niekedy aj jeden kúsok oblečenia dokáže s vaším sebavedomím urobiť divy. Rovnako platí, že nejde o hodnotu vašich vecí, dobre sa cítiť a vyzerať môžete aj v cenovo dostupnom oblečení.

S dobrým pocitom prichádza aj úsmev, ten si určite nezabudnite zobrať so sebou. Neutrálny výraz možno odplaší neželané pokusy o rozhovor, no myslite na to, že odstup a získavanie nových známostí skutočne nejdú dokopy. Smiech je nákazlivý, samozrejme však nie ten silený. Nadýchnite sa a vojdite do miestnosti s očakávaním niečoho dobrého, pozdravte ľudí a usmejte sa na nich, uvidíte ako vám to opätujú.

Rozhovor je kľúčový

Dôvera v druhého človeka je významným faktorom pri nadväzovaní vzťahov. Dobrým typom je nechať dotyčného hovoriť a počkať, kým sa vám sám viac otvorí. Keď sa s niekým rozprávate, uistite sa, že mu venujete plnú pozornosť. Neurobte tú chybu, že sa budete pozerať do telefónu alebo na niekoho iného. Človek túži po pozornosti a vypočutí, preto sa zamyslite, ako by ste sa cítili, keby niekto ignoroval váš monológ.

Očný kontakt vám dodá dávku moci a ľudia vás budú vnímať ako sebaistú osobu. Vedci tvrdia, že ľudia pozerajúci do očí počas komunikácie pôsobia veľmi inteligentne. Avšak dôležité je neprehnať to, aby si vaša spoločnosť nemyslela, že sa vám v hlave zosnoval nejaký vražedný plán.

Dôležité je vedieť ukončiť rozhovor v správnej chvíli, pretože takzvané trápne ticho nemá nikto rád. Dajte jasne najavo, že vás rozhovor potešil, avšak musíte odísť alebo sa ešte s niekým stretnúť. Rovnako ako na začiatku, nezabudnite i na záver na úsmev a rozlúčte sa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:07