Znaky, že chodíte s nesprávnou osobou
StoryEditor

Láska je občas slepá. Znaky, ktoré vám prezradia, že chodíte s nesprávnou osobou

24.12.2022, 12:05
Vzťahy

Aj keď si možno myslíte, že je ten pravý, nemusí to tak byť, pretože láska je občas slepá. Nemáte vo vzťahu spoločné záujmy a čas s partnerom vás skôr unavuje, ako robí šťastným? Pozrite sa na znaky, ktoré vám prezradia, že možno chodíte s nesprávnou osobou.

Nemáte spoločné záujmy či názory

Je dôležité, aby ste vo vzťahu zdieľali podobné názory na dôležité témy či žili kompatibilným životným štýlom. Nemôžete si predsa rozumieť, ak napríklad partner rád trávi čas v spoločnosti a vy naopak osamote. Alebo vy máte radi turistiku a najradšej by ste chodili na výlet každý víkend, no partner ju zhlboka neznáša, pretože sa mu lepšie sedí doma pri televízore. Možno si poviete, že sú to maličkosti, ktoré sa dajú vyriešiť, ale nič nie je horšie ako to, že s partnerom nemôžete zdieľať veci, ktoré sa vám páčia a robia radosť. V tom prípade je možné, že to naruší aj vašu komunikáciu, keďže sa vaše záujmy a názory budú neustále líšiť.    

Pozor na pocity rodiny a blízkych z vášho partnera

Dôležitým znakom, ktorý vám môže prezradiť, že ste vo vzťahu s nesprávnou osobou je to, že vášho partnera nemajú radi vaši priatelia či rodina. Aj keď by ste sa nemali pozerať no to, čo si druhí myslia, v tomto prípade je potrebné, aby ste si túto skutočnosť uvedomili. Vaša rodina vás predsa pozná už dlho a pravdepodobne aj často vidí veci, ktoré vy nie. Nesúvisí si to však iba s  presvedčením, ale najmä s tým, že návšteva či stretnutie s vašimi blízkymi nedopadne vždy najlepšie. Ešte horší prípad je ten, ak sa kvôli partnerovi prestanete s rodinou stýkať úplne.

Váš vzťah je emocionálne vyčerpávajúci

Samozrejme, vzťahy nie sú vždy najľahšie, ale nikdy by ste sa v nich nemali cítiť fyzicky či psychicky vyčerpaní. Partner by vám život mal zlepšiť a nie vám z neho uberať. Veď predsa strávený čas s milujúcou osobou nemôže byť namáhavý, ale plný šťastia a optimizmu. Urobte krok späť a opýtajte sa sami seba, prečo by ste mali zostať s osobou, pri ktorej sa neustále cítite smutne a vyčerpane. Nezabúdajte na to, že nikdy nie je neskoro. Hlavné je uvedomiť si to, že chodíte s nesprávnou osobou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:12