shutterstock.com
StoryEditor

Ktorá žena je príťažlivá? Krása nestačí vedci prišli s tým, ktorá prísada je kľúčová

28.06.2021, 10:00
Vzťahy
Stačí k sex-appealu figúra typu "presýpacích hodín" a tvár „barbie“? Zistili sme, že sa mužom nepáčia šedé myši, ale ani kokety. Akou alchýmiou je teda ženská príťažlivosť?

Často sa tak stretávame s tým, že muži šalejú po žene, ktorá vlastne vôbec pekná nie je, je dokonca pri tele alebo vychudnutá.

Tento poznatok urobila aj Zuzka (36): "Už z toho mám pomaly mindrák. Som štíhla, vraj aj pekná, napriek tomu single. Zato u mojej susedky, ktorá má červené rozježené vlasy, sa dvere netrhnú! Raz mi so smiechom povedala, že bude musieť urobiť poradovník! Ako je toto možné?! "

Je to nielen možné, ale dokonca bežné a občas sa to týka aj celebrít. Menujme napríklad legendami opradenú Kleopatru. Predstavovať si ju rovnako krásnu, ako bola herečka Liz Taylorová, ktorá ju stvárnila na plátne, by zrejme s realitou veľa spoločného nemalo. Egyptská kráľovná vraj totiž žiadnou zvláštnou krásou neoplývala. Sex-appealom však áno.

"Rímski spisovatelia rozprávajú o inteligentnej a charizmatickej Kleopatre, hovoria, že mala zvodný hlas,“ hovorí Lindsay Allason-Jonesová, riaditeľka Archeologického múzea Univerzity Newcastle. ale: "Nikdy nezmieňujú jej krásu".

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 10:56