Súvisí to so vzťahmi, ale často na to zabúdame. Intimita nie je len o sexe, ale o prostom dotýkaní a fyzickom kontakte. Objatie, pohladenie alebo masáž urobí pre telo viac ako dávka antidepresív.pixabay.com
StoryEditor

Záleží aj na jedle. POZOR, ak si chcete užiť skvelý sex, tieto potraviny by mali byť tabu!

14.04.2021, 15:40
Vzťahy
Stres, únava, hádka s partnerom alebo zdravotné ťažkosti patria medzi známych zabijakov sexuálnej túžby. Ale vedeli ste, že libidu môžu škodiť aj niektoré potraviny a nápoje? Napríklad cukor, ale aj diétne limonády.

Priemyselne spracované potraviny

Spracovaním celých potravín z nich miznú vitamíny, minerály a vláknina, ktoré sú nahrádzané konzervantmi a ďalšími prídavnými látkami. Keď je napríklad celozrnná pšenica spracovaná na bielu múku, stratí asi tri štvrtiny zinku, ktorý je nevyhnutný pre mužskú sexualitu a reprodukciu. Do potravín je najčastejšie pridávaný cukor a soľ. A pridané cukry znamenajú predovšetkým viac kalórií, ktoré sa rýchlo menia na energiu. Ak túto energiu nevyužijete, ukladá sa ako tuk.

"Nadmerná konzumácia potravín s vysokým glykemickým indexom (biele pečivo, sladké limonády) vedie k zníženiu libida. Okrem možného nadúvania a bolesti brucha rýchlo uvoľňujú cukor do krvi. Jeho následný pokles potom vedie k únave a na sex tak vlastne nebude energie, "uviedla Bartolomějová ďalší dôvod, prečo sa vyhýbať spracovaným potravinám.

Diétne limonády

Máte radi sladké malinovky colového typu, ale chcete si udržať štíhlu líniu? Potom zrejme volíte ich diétne varianty bez cukru. Tieto nápoje bez cukru alebo s označením "diétne" či "light" však s diétou nemajú vôbec nič spoločné a rozhodne nie sú o nič zdravšie ako limonády s obsahom cukru. Hlavným problémom týchto sladkých nápojov sú umelé sladidlá.

Limonády bez cukru zvyšujú riziko cukrovky, spôsobujú bolesť hlavy a sú spájané s depresiou, umelé sladidlo aspartám má aj priamy vplyv na hladinu serotonínu. Tento hormón je známy ako hormón šťastia, dobrej nálady a pohody. Vedecké štúdie spojili nízku hladinu serotonínu so znížením libida u mužov i žien.

Alkohol

Je síce pravda, že pohár vína alebo váš obľúbený kokteil vás môže dostať do nálady a zbaviť zábran, ale aj tu platí všetko s mierou. Pokiaľ si budete alkohol dopriavať vo väčšej miere pravidelne, zaplatíte za to libidom.

Alkohol je totiž depresant, a ak je ho príliš, nálada na sex vás prejde. Navyše si alkohol môže pekne pohrať so schopnosťou dosiahnuť a udržať erekciu. Skúste sa nejakú dobu alkoholu vyhýbať a možno zistíte, že ste znovu objavili svoju sexuálnu iskru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 19:45