shutterstock.com
StoryEditor

Pohádate sa niekedy so svojim partnerom? Nevadí, môže to byť prospešné

08.02.2021, 15:00
Vzťahy
Som hádavý typ. Ako nášľapná mína bývam hlavne ráno, napríklad keď nájdem drievko od zmrzliny pri našej manželskej posteli...

AJ KEĎ sa nám vďaka konfrontácii podarí vzťah nakopnúť, naučíme sa ustupovať, prebudíme umierajúcu vášeň alebo si uvedomíme skutočné city, stále musíme mať na pamäti jednu zásadnú vec – ovocie nemusíme zbierať donekonečna, a ak budeme do hádok ťahať, čo do nich nepatrí, vzťah môžeme skôr či neskôr priviesť do záhuby. Možno vám rady, ako sa naučiť „správne“ hádať, prídu úsmevné. (Vždy si pri ich čítaní predstavím, ako v priebehu nedorozumenia stopnem druhú stranu, začnem listovať príručkou Ako sa pohádať a vyberiem vhodné synonymum pre hlupáka.) Musíme sa však nad nimi aspoň naučiť premýšľať. Myslieť na úctu, ktorá je v partnerstve dôležitá, a ktorá sa kvôli nevhodnému spôsobu vyjadrenia názoru môže veľmi rýchlo vytratiť. „Do hádky nepatrí snaha druhého ponížiť alebo haniť, vyčítať mu nesúvisiace veci, snažiť sa vyhrať za každú cenu či si na partnerovi liečiť vlastnú frustráciu,“ zdôrazňuje psychologička.
Podľa definície znamená slovo hádka emočne vypätú výmenu názorov medzi dvoma alebo viacerými osobami. Znie to celkom pekne, že? Tak na to myslime. Hádky fakt nemusia znamenať nič odstrašujúceho ani neprípustného!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 15:04