unsplash.com
StoryEditor

Nedarí sa vám zaspať? Riešenie je jednoduchšie, ako si myslíte!

08.12.2020, 19:35
Vzťahy
Vedci prišli s nápadom, ktorý okamžite preskúmali: sex a najmä orgazmus, uľahčujú zaspávanie. Takže, poďme na to!

Nie je nič frustrujúcejšie, ako keď neviete zaspať. Možno ste už zrealizovali všetky tie prvotné SOS tipy ako – odloženie všetkej techniky, uvarili ste si medovkový čaj, kávu už poobede nepijete. Aj tak nič. Stále v noci „čumíte“ do plafóna a ide vás poraziť. Spánok neprichádza. A vy by ste ho už tak veľmi potrebovali, no lieky na spanie brať nechcete.

Sex pred spaním redukuje hladinu stresových hormónov

Keď máte hlavu plnú myšlienok, občas sa stane, že sa zatúlajú k témam, ktoré vám nedajú spať. A to je to posledné, čo vám uľahčí zaspávanie. Takže orgazmus, ktorým sa v podstate „zrelaxujete“ a donútite svoju myseľ opustiť stresujúce myšlienky, by vám skutočne mohol pomôcť. Že vám s týmto „nemá“ kto pomôcť? Tak potom si musíte pomôcť samé – masturbáciou. Je to určite lepšie a príjemnejšie, ako lieky na spanie. Sexuológovia tvrdia, že orgazmus vyplavuje hormóny, ktoré redukujú tie stresové. Veda je veda.

Trénujte myseľ s asociáciou na orgazmus

Naša myseľ má veľkú silu: dokáže kontrolovať naše telo, emócie a pomáha nám „zahviezdiť“ na kariérnom poli alebo vybrať si toho správneho partnera. Môžeme ju však trénovať, čo sa osvedčilo v prípade tráum, úzkostí, depresií – vďaka odborníkom. A rovnako tak môžeme trénovať svoju myseľ v súvislosti s orgazmom. Čiže ak budete orgazmus pred spaním praktizovať pravidelne, vaša myseľ sa na tento stav a príjemný nový zvyk nastaví a niekedy to pôjde akosi automaticky, aj bez toho. Je to niečo ako spánková rutina. Tvrdia to sexuológovia.

Orgazmus vplýva na bolesť

Podľa odborníkov má orgazmus veľmi pozitívny účinok aj na prežívanie bolesti, ktorá je samozrejme znesiteľnejšia a necítime ju tak intenzívne. Ak napríklad máte menštruáciu a bolí vás celý človek, masturbácia vám môže pomôcť uľaviť od bolesti efektívnejšie, než ružová tabletka na bolesť. A keď ustúpi bolesť, aj spať sa vám logicky bude lepšie.

Spánok zvyšuje hladinu testosterónu

Vďaka spánku sa v organizme produkuje hormón testosterón, ktorý má vplyv na energiu, vitalitu a najmä – zvyšuje chuť na sex. To, ako spíte, priamo ovplyvňuje aj váš sexuálny život. Ak teda z „neznámych“ príčin už na svojho partnera nemáte chuť tak, ako predtým, môže to súvisieť aj s nedostatkom spánku. Platí to tak pre mužov ako pre ženy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 13:53