shutterstock.com
StoryEditor

Cítite, že to bude veľká láska? Týchto pravidiel by ste sa mali držať aj naďalej

18.06.2020, 15:00
Vzťahy
Poďme sa rýchlo zaľúbiť... ale s rozumom, hrdosťou a nohami pevne na zemi. Lebo v opačnom prípade to môže byť poriadna katastrofa.

Tak ste ho našli. Na prvý pohľad dobrého chlapa, ktorý sa vám snaží od prvej chvíle zniesť nielen modré z neba, ale rovno celú slnečnú sústavu, nešetrí slovami o vašej neskonalej kráse a o tom, že kde ste, preboha, boli doteraz, lebo práve na vás čakal celý život... Pán Dokonalý, alebo pre fanúšičky Sexu v meste Pán Božský, môže byť však skutočne dobrým hercom a počas tých mesiacov, v ktorých vyjdete z postele iba do práce a cez víkend do obchodu po ďalšiu fľašu vína, vám zamotá hlavu tak, že stratíte nielen hrdosť, ale aj priateľov. Vyhnite sa tomu. Lebo láska je fasa vec – keď ju uchopíte správne. Týchto 5 pravidiel by vám malo pomôcť byť zaľúbenou doslova „na pani“.

Pravidlo číslo 1: Nemeňte sa!
Nikdy a za žiadnych okolností, teda pokiaľ to nechcete vy sama. Lebo presne takú, aká ste, vás našiel, prvé mesiace mu to neprekážalo a zrazu chce od vás, aby ste sa inak obliekali, zmenili farbu vlasov, inak sa vyjadrovali, čítali iné knihy, počúvali inú muziku a možno aj mali iné názory... Napríklad mám známu, čo pred svojím priateľom nefajčí, a keď je vonku s kamoškami, tak padne celá krabička, lebo dobieha, lebo sama nie je presvedčená, že s tým chce seknúť, seká akurát tak „dobrotu“. Nedopusťte to, stojte si za svojím, buďte sama sebou, taká, aká vy chcete byť. Buď sa mu to bude páčiť, alebo nebude. To je všetko. Lebo v opačnom prípade šťastná aj tak nebudete.

Pravidlo číslo 2: Nekašlite na priateľov
Toto sa totiž stáva celkom často. Ľudia tomu zvyknú hovoriť „papučkové obdobie“, počas ktorého ste ako čerství (a často aj nečerství) zaľúbenci zavretí v teple domova, pri filmoch, pod dekou a pri sviečkach... Nikam nechodíte, lebo nepotrebujete, na správy neodpovedáte, lebo sa vám nechce, zavoláte možno iba mame, aby vedela, že ste o. k., a všetky pozvania von s ostatnými odmietate, rovnako ako odbijete uplakanú kamošku, ktorá má problém. Nemáte na ňu čas. Chyba! Lebo stať sa môže hocičo. A rozchod dnes nie je žiadna sci-fi dráma, deje sa celkom často a nie je nič horšie, ako je prekonávať ho v teplákoch sama, bez kamarátok, ktoré prinesú víno (alebo zmrzlinu). Myslite na to. A ak by od vás náhodou on sám drzo chcel, aby ste svojich „best friends“ vypustili zo života, lebo JEMU sa nepozdávajú, preč s ním. Bez výhovoriek.

Pravidlo číslo 3: Uskutočňujte svoje plány
Že ste ho stretli medzitým, ako ste chceli ísť s kamoškami na dva týždne do New Yorku alebo s mamou na poznávací zájazd do Nórska, už to máte zaplatené, ale láska k nemu vám plány skrížila a vy to bez neho nevydržíte? Somarina! A veľká. Lebo jediné, čo sa môže stať v prípade, že je to ten pravý, je, že to váš vzťah ešte viac scelí. A ak vám za to bude robiť hysterické scény, že niekam idete bez neho a citovo vás vydierať, že on by to teda nedokázal, tak to ten pravý nie je. Lebo sú to vaše sny a túžby, ktoré by mal rešpektovať. Ak si poviete, že teda môžete ísť aj neskôr, nič sa nestane, tak neprídete niellen o peniaze, ale aj poriadne naštvete mamu či kamošky, ktoré sa tešili, že strávia čas s vami aj ony. Takže či už ide o cestovanie, koncerty kapiel, ktoré on nemusí, návštevu divadla, kde ste už dohodnutá s niekým iným, určite choďte. Kvôli sebe.

Pravidlo číslo 4: Robte kompromisy aj na nich trvajte
Nielen vy. Obaja ich robte. Ak ich robíte zatiaľ len vy, tak ich vyžadujte tiež. Lebo ak vy dokážete ísť na hokejový zápas, aby ste boli s ním, tak by aj on mohol s vami zájsť na romantický film, ktorý chcete vidieť v kine. Ak vy chodíte k jeho rodičom každý týždeň, nemal by namietať, ak budete chcieť raz za týždeň spoločne pozrieť vašich. Ak s ním chodíte do hôr, lebo ich miluje, on by mohol ísť s vami na ten wellness, po ktorom túžite už pol roka. Ak pôjdete na dovolenku do Kanady, pri ďalšom plánovaní sa dohodnite na vašej milovanej Sardínii. Lebo vzťah je vždy o tom krásnom klišé, že pomer toho, čo dáme, máme aj dostať. Nezabúdajte na to. A nebojte sa to povedať.

Pravidlo číslo 5: „Neťahajte“ ho všade so sebou
Nie, vaše kamošky nie sú na káve nadšené z toho, keď vám niečo hovoria a vy dvaja sa na seba liepate ako pubertiaci, počúvate ich na pol ucha a odpovedáte len vtedy, keď vám práve on niečo nešepká do ucha. Ani neskáču dva metre, keď s vami chodí po nákupoch a všetky vás naháňa ako zduté kozy. Vaša kozmetička tiež asi nemá radosť, keď jej hodinu ležíte na stole a on tam netrpezlivo trasie nohou, kedy sa vaša chvíľka krásy konečne skončí, a áno, to isté platí aj pri manikérke. Doprajte si priestor. Naozaj nemusíte robiť VŠETKO spoločne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 07:35