shutterstock.com
StoryEditor

Chcete aby bolo vaše prvé rande úspešné? Tieto tipy vám pomôžu

26.01.2020, 17:30
Vzťahy
Nemusíte za každú cenu vyzerať ako z obrázka a správať sa podľa príručky uchádzača na trvalý vzťah. Stačí, že budete v pohode.

Hlavne pohodlne
Hlboké výstrihy až po brucho, minisukne a podpätky vedia niekedy viac odpudiť ako zaujať. Teda, najmä v prípade, že nie ste zvyknutá nosiť ich. Oveľa viac sexy budete vtedy, keď sa nebudete „ošívať“, napravovať a snažiť sa skrývať to, čo ste odkryli a nie ste s tým o. k. Nahoďte sa do toho, v čom sa cítite dobre. Obľúbené staré kúsky, o ktorých viete, že vám pristanú a vydržíte v nich zaručene celý večer, vám nielen ušetria peňaženku, ale aj „problémy“. A to isté platí aj o mejkape. Rande predsa nie je ples, aby ste naň išli vymaľovaná ako kraslica, stavte na klasiku, ktorá sa vám hodí a na ktorú ste naučená.

Najedzte sa
Nesnažte sa hrať formu, že vy vlastne nikdy nie ste hladná a k životu vám stačia zelené listy. Pokojne si objednajte to, na čo máte naozaj chuť, a zjedzte to bez výčitiek. Mužovi, ktorý oproti vám sedí, to bude oveľa sympatickejšie, ako keď budete len „zízať“ do jeho taniera pri pohári vody.

couple eating dinner pixabay.com

Buďte sama sebou
Hrať sa na niečo, čo nie ste, a vymýšľať si príbehy, ktoré sa nestali, asi nie je tá správna cesta. Ak sa z prvého rande vykľujú ďalšie, je možné, že sa zamotáte vo svojich „neúplných pravdách“ a ukážete sa v zlom svetle. Buďte sebaistá a hrdá na to, kto ste. Presne tak budete najkrajšia, najprirodzenejšia, najsexy. 

Nehovorte o svojich bývalých
To je totiž to posledné, čo ho zaujíma. A je jedno, či máte ešte ranenú dušičku a zlomené srdce, alebo ste s bývalým najlepšia kamoška. Vás by asi tiež nezaujímalo to, či je jeho ex viac na dovolenku pri mori alebo v Tatrách, prípadne čo by si na večeru objednala ona...

Netlačte na pílu
Je to super, že sa vám páči a že ho po prvej polhodinke v predstavách vidíte ako otca svojich detí. Lenže hovoriť o tom na prvom rande môže znamenať, že ďalšie už nebude. Neodstrašte ho pozvaním na nedeľný obed k vašim, citovým výlevom o tom, ako už túžite byť matkou, či plánovaním spoločného času na pol roka dopredu... Naozaj tu platí, že pomaly ďalej zájdeš...

Nebudete tam sama
To, že vám od prírody narástli ústa, je fajn, aj to má však svoje hranice. Keď ho celý večer nepustíte k slovu, hovoriť budete len o sebe a o všetkých, čo sa vám kedy priplietli do života, môže byť pre neho pekná otrava. Pohladkajte mu ego, zaujímajte sa o jeho život, neskáčte mu do reči, počúvajte so záujmom, pýtajte sa doplňujúce otázky – poteší ho to.

Pozor na alkohol
Jeden či dva poháre vína na uvoľnenie atmosféry nič nepokazia, ak to však preženiete, nemusí sa to skončiť dobre. Pohľad na podguráženú ženu, ktorú navyše ešte poriadne nepozná, vie zamávať s nejedným chlapom. Môžete tiež urobiť pár hlúpostí, ktoré si budete na druhý deň vyčítať, alebo sa to skončí tak, že vás bude musieť namiesto romantického bozku na konci večera kriesiť. A to predsa nechcete, však?

woman drinking alcohol shutterstock.com

Platiť, či neplatiť?
Väčšina chlapov to má stále vsugerované tak, že zaplatiť na prvom rande by mali oni. Ak mu automaticky navrhnete, že večeru, drink, zmrzlinu zaplatíte (lebo ste emancipovaná žena, ktorá si vie zarobiť), môže sa ho to dotknúť a skutočne uraziť. Nebojte sa. V prípade, že to je „držgroš obecný“, prejaví sa aj sám – môže od vás chcieť, aby ste si svoju časť zaplatili sama. Potom si svoj obraz dotvorte. Ale predtým mu nechajte priestor, aby svoj kúsok džentlmena predviedol, ak chce.

Áno či nie?
Bolo to fajn, vyzerá, že to nie je žiadny somár, fyzicky vás priťahuje... Rande sa blíži ku koncu a vy váhate, či s ním hneď vleziete do postele? Všetko je to o atmosfére a o vnútorných pocitoch. Neexistuje žiadna pravdivá rada, len mnoho tvrdení, že ten pravý počká. Jedno je isté, ak vás bude chcieť ešte vidieť, ozve sa tak či tak. Nerobte nič nasilu. Keď o tom nie ste presvedčená, zbytočne o tom nepremýšľajte, lebo si to potom aj tak neužijete. Nemajte výčitky, nech sa rozhodnete akokoľvek, ste predsa dospelá. A len nedávno sme v Evite písali, že aj zo sexu na prvom rande vznikli veľké lásky, ktoré trvajú dodnes :-). Tak prečo nie?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:28