profimedia
StoryEditor

Láska je občas slepá. Znaky, ktoré vám prezradia, že chodíte s nesprávnou osobou

21.01.2022, 19:00
Vzťahy
Aj keď si možno myslíte, že je ten pravý, nemusí to tak byť, pretože láska je občas slepá. Nemáte vo vzťahu spoločné záujmy a čas s partnerom vás skôr unavuje, ako robí šťastným? Pozrite sa na znaky, ktoré vám prezradia, že možno chodíte s nesprávnou osobou.

Nosíte pri ňom masku

Môže sa stať, že ak sa vám niekto veľmi páči, začnete sa pri ňom správať úplne inak, aby ste sa mu takisto zapáčili aj vy. Postupne to však môže zájsť tak ďaleko, že už nie ste sami sebou, takže osoba, ktorú poznajú vaši priatelia, je úplne odlišná od tej, ktorú ste si vytvorili vo vzťahu. Ak zistíte, že musíte pri vašom partnerovi nosiť masku a jemu sa to páči, ale vám nie, pravdepodobne chodíte s nesprávnou osobou. Vás partner by vás mal milovať takého, aký ste a nie vás formovať na úplne iného človeka.

Venuje pozornosť len sebe

Mnohým vzťahom chýba rovnováha, čo znamená, že jedna osoba ho drží nad zemou viac ako tá druhá. Ak nemáte pocit, že vás váš partner počúva a podľa toho koná, nepochybne ste vo vzťahu s nesprávnou osobou. Veď predsa, ak vás niekto počúva, vyhýba sa veciam, ktoré vám nie sú príjemné a zároveň s vami dokáže komunikovať na úrovni, kedy sa vám vždy snaží porozumieť. Partner by vám nemal vnucovať jeho nápady, rozprávať sa len o jeho práci alebo o veciach, ktoré zaujímajú len jednu stranu. Vo vzťahu by sa mali dvaja ľudia spoločne deliť o svoje pocity a život.

S problémami sa obraciate na iných

Odborníci tvrdia, že prvou osobou, na ktorú by ste mali myslieť, keď sa niečo stane, či už dobré alebo zlé, by mal byť váš partner. Môže sa však stať, že namiesto partnera sa obrátite na iných, aby vás podporili či pomohli. A práve tu nastáva problém, pretože sa necítite dostatočne pohodlne na to, aby ste zapojili do svojich problémov vášho partnera. Hlavným dôvodom môže byť nedostatok dôvery a intimity, ktorú by ste vo vzťahu mali mať. Nebuďte s niekým, na koho sa nemôžete a nechcete obrátiť či už v zlej, alebo dobrej chvíli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:30