unsplash.com
StoryEditor

5 rád, ako lepšie zvládnuť prácu aj rodinu

01.03.2018, 10:04
Vzťahy
V dnešnej dobe sa ženy neľúbia vzdať práce v prospech starostlivosti o domácnosť. Chcú oboje naraz. Takže ako ideálne skombinovať prácu s rodinou?

Práca počas materskej

Ak máte možnosť, pracujte čiastočne aj na materskej dovolenke. Udržiavajte si kontakty aj znalosti vo svojom odbore. Vrátite sa po 6 rokoch do práce bez toho, aby to bola pre vás nočná mora. Doba je veľmi progresívna, všetko sa stále mení a ide dopredu. Buďte pri tom!

Náš tip: Skúste sa dohodnúť so zamestnávateľom na polovičnom úväzku, flexibilnej pracovnej dobe alebo práci z domu.

Pani na upratovanie

Nebojte sa pozvať domov profesionálov, ktorí vám pomôžu. Stačí, ak si niekoho na upratovanie zavoláte raz do týždňa. Uvidíte, že ušetríte veľa času, ktorý môžete venovať svojej rodine alebo práci.

Náš tip: Opýtajte sa svojich kamarátok, či nevedia o niekom, kto by mohol mať o privyrobenie záujem. Ak nemáte peniaze na rozhadzovanie, nemusíte si platiť drahú upratovaciu službu. O takúto brigádu majú záujem aj ženy, ktoré sú v dôchodku alebo mladé dievčatá, ktoré študujú. Na hodinu si účtu prijateľné peniaze.

Stráženie detí

Nezabúdajte mať v zálohe babičky, kamarátky alebo opatrovateľky, ktoré môžu deti postrážiť, kedykoľvek, keď to potrebujete.

Náš tip: Navrhnite kamarátke, že sa jej o deti postaráte niekedy aj vy. Bude potom oveľa ochotnejšia.

Spoločné chvíle s partnerom

Vyhraďte si čas, kedy budete výhradne len so svojim partnerom. Zabránite tak prípadnému ochladnutiu vzťahu. Určite si aspoň jeden deň v týždni, keď vám niekto postráži deti alebo ich rovno nechajte prespať u babičky. Choďte na romantickú večeru, spoločnú masáž alebo len tak doma relaxujte. Spoločné chvíle strávené osamote vás skvelo osviežia.

Náš tip: Urobte si doma romantiku. Uvarte dobrú večeru, prestrite slávnostne stôl, zapáľte sviečky a otvorte si fľašku dobrého vínka. Môžete si tiež pustiť hudbu a po večeri si len tak v obývačke zatancovať.

Čas pre seba

Naplánujte si chvíle, ktoré budú patriť len vám. Obetovanie sa a ignorovanie vašich potrieb vás vyčerpá fyzicky aj psychicky. Kúpte si permanentku do fitka, zaplaťte si kurz francúzštiny alebo navštevujte pravidelne kozmetiku. Jednoducho robte to, čo vás baví a nenechajte sa ničím obmedzovať.

Náš tip: Ak nechcete utrácať peniaze za fitko, pustite si doma Youtube a cvičte podľa neho. Nájdete tam množstvo videí s rôznymi cvičeniami. Ďalej môžete sledovať program mestských knižníc. Často organizujú rôzne aktivity úplne zadarmo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 02:31