Ilustračné fotounsplash.com
StoryEditor

Nový výskum potvrdil, že aj muži majú biologické hodiny

16.01.2018, 13:17
Vzťahy
Veľmi zaujímavé informácie priniesli nové výskumy. Podľa newyorských vedcov majú tzv. biologické hodiny nie len ženy, ale aj muži. Neznamená to síce, že by už v istom veku boli neplodní, avšak straší ich predstava, že nebudú mať zdravé bábätko.

Výskumy amerických vedcov by si ale muži mali vziať k srdcu. Najzdravších potomkov vraj privedú na svet medzi 25. a 51. rokom života. Najkvalitnejšie spermie majú medzi 21. a 35. rokom.

Vážne riziká

Aké riziká hrozia, ak majú deti mladší alebo starší muži, mimo tohto rozmedzia? Medzi najčastejšie patria sociálno-psychologické poruchy (autizmus a pod.), alebo horšie ako sú verbálna inteligencia týchto detí. To sú dosť vážne riziká, však?

Ak si myslíte, že sa dá tento prieskum brať na ľahkú váhu, potom by ste mali vedieť, že sa analyzoval zdravotný stav pri 15 000 deťoch, čo nie je rozhodne malé číslo.

Spánok ovplyvňuje kvalitu

S ďalším zaujímavým zistením prišli urológovia z Číny. Podľa nich veľmi ovplyvňuje kvalitu spermií spánok. Pri mužoch, ktorí chodia pravidelne spať po polnoci, je kvalita spermií oveľa nižšia ako pri mužoch, ktorí chodia spať pred desiatou večer a spia aspoň 9 hodín.

Naopak kvalita spermií u mužov, ktorí v priemere nespia ani 6 hodín denne, je často priam tragická. Žeby bol nedostatok spánku jednou z hlavných príčin rozširujúcej sa neplodnosti?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:24