unsplash.com
StoryEditor

Znaky, ktoré vám prezradia, že máte nezdravo žiarlivého partnera. Od takého ruky preč

18.12.2021, 16:00
Vzťahy
Aj keď sa hovorí, že malá dávka žiarlivosti udržuje iskru vo vzťahu nažive, avšak ak je jej priveľa, môže ju pomaly úplne zničiť. Mali by ste sa preto zamerať a všímať si znaky, ktoré môžu signalizovať, že máte nezdravo žiarlivého partnera.
  • Nerešpektovanie vašich rozhodnutí

Žiarlivosť môže spôsobiť to, že sa partner bude správať až desivým a nekontrolovateľným spôsobom. Partner môže začať klásť požiadavky na to, ako sa máte správať, čo robiť, kam ísť či s kým sa môžete stretávať. Takýmito vecami dokáže prekročiť hranicu, kedy vás donúti robiť veci, ktoré nechcete. Keď sa vo vzťahu začnete cítiť, že vaše rozhodnutia nie sú rešpektované, okamžite by ste sa mali zamyslieť či takéhoto partnera chcete po svojom boku do konca života.  

  • Vždy v strehu

Jedným zo znakov, že váš partner to preháňa so žiarlivosťou je, že sa na vás začne lepiť ako lepidlo. Dokonca začne robiť veci, ktoré popravde nechce, ale len potrebuje dávať na vás pozor. Nemôžete ignorovať to, že vás nechce nechať ani minútu bez dozoru. Aj keď to na začiatku môže byť príjemné, mali by ste byť opatrní, pretože sa pomaly, ale isto dostávate do toxického vzťahu.

  • Online kontrola

Veľmi dobrým príkladom nezdravej žiarlivosti môžu byť sociálne siete. Ak vám partner sleduje vašu aktivitu, koho sledujete, kto vám lajkuje alebo komentuje fotografie, môže to byť signálom, že niečo nie je v poriadku. Môže to kľudne zájsť až k tomu, že vôbec nebude chcieť, aby ste mali profil na sociálnej sieti. Takéto reakcie určite nie sú zdravé a taktiež nepodporujú rozvoj vášho vzťahu.

  • Všímajte si nezdravý stres 

Začnite si všímať, ako sa chová v niektorých situáciách. Zatína zuby či päste, keď hovoríte s niekým iným? Neustále vás očkom sleduje, pričom sa tvári, že sa s niekým rozpráva? Je samozrejmé, že to nemusí hneď signalizovať niečo zlé, ale ak sa to spojí s inými spomínanými vecami, je možné, že padáte do niečoho nezdravého.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 01:37