Aj k sušeným bylinkám pokojne pridajte pár vreciek na pohlcovanie vlhkosti.dreamstime
StoryEditor

Vrecká na pohlcovanie vlhkosti viac nevyhadzujte! Neuveríte, na čo všetko sa dajú použiť

18.09.2024, 08:00
Recepty a tipy

Vrecká na pohlcovanie vlhkosti väčšinou končia v koši s obalom od vecí, ktoré ste si práve nakúpili. No pozor, ich využitie je oveľa širšie, než by ste si vôbec mysleli. Odteraz ich nevyhadzujte, ale vyťažte z nich maximum. Oceníte ich skutočne na všetkých frontoch.

Tieto vrecká výrobcovia neprikladajú k topánkam či iným produktom len preto, že nevedia čo s nimi. Práve naopak. Sú si vedomí toho, akú funkciu tieto nenápadné vrecká plnia.

Výmena oblečenia

Už o pár týždňov iste nejednu domácnosť čaká výmena letných vecí za tie zimné. Už tu nájdu tieto vrecká svoje využitie. Oblečenie v krabiciach či vreciach zvykne pohltiť vlhkosť, ale aj pachy. Práve preto by ste k odevom, s ktorými sa na najbližšie mesiace musíte rozlúčiť, mali prihodiť práve pár týchto vreciek. Na jar sa nám za tento tip poďakujete. Mimochodom, rovnako postupujte aj v prípade sezónnych topánok.

image

K odloženému sezónnemu oblečeniu pridajte pár vreciek silicagelu.

dreamstime

Bez zahmlievania

Ak nosíte okuliare, iste nám dáte za pravdu, že práve zahmlievanie skiel je boj, ktorý denno denne zvádzate. Ochrániť však môžete najmä tie okuliare, ktoré nosíte v puzdre. Úplne stačí, ak silikagel umiestnite priamo k nim.

image

Tieto vrecká už viac nevyhadzujte!

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 08:02