Raňajky sú základ dňa. Dajte si na ich príprave zále6ať.dreamstime
StoryEditor

Chutné, diétne a plné bielkovín. Toto sú raňajky ktoré rozhodne musíte vyskúšať

22.04.2023, 14:00
Recepty a tipy

Raňajky sú základ dňa. No nie sú raňajky ako raňajky. Chutné sladké pečivo vás síce zasýti, no o výživovej hodnote nemôže byť ani reč. Práve preto by ste mali staviť na raňajky ktoré sú nie len chutné, ale aj vyvážené a navyše plné bielkovín ktoré by vo vašej strave nemali chýbať.

Praženica so špenátom

Praženica tiež patrí k obľúbeným jedlám. Na raňajky je ako stvorená. Zasýti vás na dlhší čas a aj jej príprava je rýchla a jednoduchá. Budete potrebovať veľkú hrsť čerstvých špenátových listov, ktoré dôkladne umyte a natrhajte. Na panvicu dajte lyžicu masla a strúčik pretlačeného cesnaku. Pridajte špenát a chvíľu restujte. Keď bude špenát udusený, čo bude trvať zhruba jednu minútu, pridajte rozmiešané vajíčka s troškou mlieka a urobte si praženicu podľa chuti. Nezabudnite na soľ a štipku korenia.

Kaša plná bielkovín

Ak ste fanúšikom sladkých a navyše teplých raňajok, tak potom budú pre vás ideálne raňajky práve v podobe ovsenej kaše. Do horúcej vody dajte štyri lyžice ovsených vločiek a varte zhruba štyri minútky, kým nezískate ideálnu konzistenciu. Na osladenie použite jednu odmerku proteínu. Ten je zdrojom bielkovín a kaša bude vďaka nemu nie len sýta, ale aj chutná. No bielkoviny by ste mali doplniť ešte jednou zložkou a to buď kvalitným gréckym jogurtom, alebo tvarohom. Až teraz sa z pochúťky plnej sacharidov stane dokonalé jedlo plné všetkých potrebných živín. Nezabudnite na ľubovoľné oriešky a ovocie.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 13:23