Čokoládová torta v kombinácii s malinami a vanilkovou zmrzlinou znie síce honosne, no nenechajte sa zmiasť. Zvládne ju naozaj každý a zabodujete ňou na sto percent.
Čokoládová torta
Na tortu budete potrebovať len štyri ingrediencie a navyše je bezlepková. A neskutočne skvelá. Nad parou si roztopíte v hrnčeku 125 gramov masla a 200 gramov horkej čokolády, alebo kvalitnej čokolády na varenie. Kým sa čokoláda roztopí, oddeľte si žĺtka od bielkov zo šiestich vajíčok. 150 gramov práškového cukru vyšľahajte so žĺtkami a v osobitnej miske vyšľahajte do tuha bielky. Do vyšľahaných žĺtok pridajte roztopenú čokoládovú zmes a poriadne vymiešajte pomocou ručného mixéra. Následne do tejto hmoty ručne, pomocou varešky zapracujte vyšľahané bielky a takto pripravené cesto vylejte do formy na tortu, ktorú vopred vymastite maslom a vysypte bezlepkovou múkou, prípadne strúhaným kokosom. Pečte 20 minút pri teplote 200°C. Torta bude po dopečení akoby nafúknutá, no nebojte sa, po chvíli spadne. Tortu natrite čokoládovo – orieškovým krémom, alebo ľubovoľným džemom a po krajoch ozdobte lupienkami mandlí, prípadne bobuľovým ovocím a jahodami. A môžete servírovať. Ak si to však žiada príležitosť, a Valentín tou príležitosťou rozhodne je, podávajte tortu s vanilkovou zmrzlinou a malinovou omáčkou.
Malinová omáčka
Na teflónovú panvicu dajte dve lyžice cukru a nechajte skaramelizovať. Následne pridajte 300 gramov mrazených malín a varte ich, až kým nezískate konzistenciu omáčky. Nezabudnite maliny pripravovať na miernom ohni a sem tam ich premiešajte, aby sa nepripálili. Keď bude omáčka hotová, dajte ju do vyššej nádoby a rozmixujte ponorným mixérom. Na koniec omáčku prepasírujte, aby vám v omáčke neplávali zrniečka z malín. Omáčku môžete podávať aj teplú. V kombinácii so zmrzlinou to bude dobrota, vďaka ktorej vás bude váš partner milovať.