Nakladaný hermelín sa dá prakticky spraviť aj doma.Profimedia - Ilustracni
StoryEditor

Nakladaný hermelín, rýchlo a chutne. Pozrite koľko vás, ale stojí kalorií táto dobrotka

28.12.2022, 09:39
Recepty a tipy

Hľadáte tip na niečo malé k vínu alebo pivo, čo pokojne v chladničke vydrží aj týždeň? Pripravte si pikantný nakladaný hermelín.

Potrebujete:

  • 4 ks hermelínu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 2 lyžičky sladkej mletej ​​papriky
  • 1 lyžičku zeleného sterilizovaného korenia
  • 0,50 lyžičky provensálskeho korenia
  • olej
  • 1 ks červenej chilli papričky
  • 1 ks zelená chilli paprička
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 guličky nového korenia
  • sklenné nádoby

Hermelíny vodorovne rozkrojíme na polovicu a položíme na doštičku rezom nahor. Do misky dáme prelisovaný cesnak so soľou, mletú papriku, zelené korenie a provensálske korenie. Prilejeme trochu oleja a premiešame.

Rozkrojené hermelíny potrieme zmesou a postupne naukladáme do pohárov, korením nahor. Prekladáme ich nakrájanými čili papričkami, bobkovými listami a novým korením. Samozrejme, kto má rád pálivejšie môže si čili pridať podľa chuti. Dolejeme olejom, uzavrieme a necháme aspoň týždeň odležať

 

Nutričné hodnoty pre jednu porciu pre ženu:

Kalórie

347 KCal

16 %

Energia

1454 KJ

16 %

Sacharidy

4,8 g

5 %

Vláknina

2,5 g

8 %

Bielkoviny

25,6 g

41 %

Tuky

25,3 g

39 %

nasytené

16,0 g

trans-mastné

0,0 g

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 14:44