Potrebujete:
- 4 ks hermelínu
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- 2 lyžičky sladkej mletej papriky
- 1 lyžičku zeleného sterilizovaného korenia
- 0,50 lyžičky provensálskeho korenia
- olej
- 1 ks červenej chilli papričky
- 1 ks zelená chilli paprička
- 3 ks bobkového listu
- 3 guličky nového korenia
- sklenné nádoby
Hermelíny vodorovne rozkrojíme na polovicu a položíme na doštičku rezom nahor. Do misky dáme prelisovaný cesnak so soľou, mletú papriku, zelené korenie a provensálske korenie. Prilejeme trochu oleja a premiešame.
Rozkrojené hermelíny potrieme zmesou a postupne naukladáme do pohárov, korením nahor. Prekladáme ich nakrájanými čili papričkami, bobkovými listami a novým korením. Samozrejme, kto má rád pálivejšie môže si čili pridať podľa chuti. Dolejeme olejom, uzavrieme a necháme aspoň týždeň odležať
Nutričné hodnoty pre jednu porciu pre ženu:
Kalórie
347 KCal
16 %
Energia
1454 KJ
16 %
Sacharidy
4,8 g
5 %
Vláknina
2,5 g
8 %
Bielkoviny
25,6 g
41 %
Tuky
25,3 g
39 %
nasytené
16,0 g
trans-mastné
0,0 g