
Nutné ingredinecie
1500 rôzných rýb (kapor, sumec, candát)
sol
mletá paprika
mletá pálivá paprika
2 ks pálivejšie čerstvé papriky podľa chuti
300 rajčat
2 ks cibule
petržlen na ozdobu
POSTUP
Ryby očistíme od šupín, vyberieme vnútornosti a nakrájame na kocky. Hlavu, chvost a chrbticovú kosť vložíme spoločne s cibuľou do hrnca. Zalejeme vodou, osolíme, prisypeme sladkú aj pálivú papriku a pozvoľna 1 hodinu varíme. Hotový vývar scedíme.
Do základu polievky pridáme papriky a paradajky pokrájané na kúsky a rybie mäso. Na silnom plameni varíme ešte 15-20 minút. Nemiešame, len občas hrncom zatrasieme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou s bielym chlebom alebo pečivom.
Nutričná hodnota
Kalorie cca
633 KCal
Energia
2650 KJ
Sacharidy
5,0 g
6 %
Vláknina
2,5 g
8 %
Bílkoviny
71,1 g
113 %
Tuky
36,3 g
56 %
Nasycetené
7,9 g
Trans-mastné
0,2 g