Potrebné suroviny:
- 2 mrkvy
- 1/2 zeleru
- 2 cukiny
- Cibuľa 1
- 100g masla
- 2 lyžičky kurkumy
- 0,5 šafranu
- 200ml bieleho vína
- 600ml rybacieho vývaru
- Soľ
- Čerstvé mleté korenie
- 100ml smotany
- 300g tresky
- 100g kreviet
- Kôpor
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
Postup
Zeleninu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. V kastróle rozohrejeme tri štvrtiny masla, nasypeme zeleninu, orestujeme ju asi 10 minút.
Potom prisypeme kurkumu, šafran a všetko zalejeme vínom. Vraíme bez pokrievky na miernom stupni asi 5 minút. Potom zalejeme rybím vývarom a prikryjeme.
Ochutíme soľou, korením a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme smotanou. Tresku nakrájame na menšie kúsky a spoločne s krevetami orestujeme na panvici na masle. Orestované dáme do polievky, posypeme kôprom a ochutíme citrónovou šťavou.
Doba prípravy: 50 minút
Počet porcií: 4