Odteraz už budete presne vedieť, koľko špagiet potrebujete na jednu porciu.pexels
StoryEditor

Dierky na kuchynskom náčiní? Nie sú tam zbytočne a každá má svoj význam

18.10.2022, 12:00
Recepty a tipy

Tiež občas zostanete pozerať s otvorenými očami na niektoré predmety v kuchyni? Nie je vám hneď jasné ich využitie a už vôbec netušíte, na čo sú na nich dierky, záhyby či iné čudné, na prvý pohľad bezvýznamné veci? Neverili by ste, ale každá dierka má svoj význam.

Skôr, než začnete pochybovať o zdravom rozume niektorých dizajnérov či výrobcov, skúste sa pozrieť, či vysvetlenie, prečo ten ktorý predmet vyzerá tak či onak, nenájdete práve tu.

Porcia cestovín

Aj u vás v kuchyni sa ocitla naberačka so zubatým okrajom a v strede má dieru? Ak ste doteraz netušili, na čo tam dierka je a mali ste skôr dojem, že je to len nejaký omyl, alebo dizajnérsky výmysel, tak sa práve dozviete niečo nové. Dierka totiž slúži na odmeranie jednej porcie cestovín, milé dámy. Presne tak, má vám uľahčiť večnú dilemu, koľko špagiet na jednu porciu potrebujete. A je po záhade.

Dierka na rukoväti

Ak vlastníte hrniec, ktorý má na rukoväti malú dierku, tak vaše varenie bude oveľa, povedzme, progresívnejšie. Dierka totiž slúži na odkladanie použitej, predovšetkým drevenej varešky. Navyše, pokiaľ ju správne pootočíte, aj jedlo z nej bude kvapkať rovno do hrnca. Odteraz teda žiadne okvapkané plochy, ani tanieriky na odkladanie použitého náčinia.

Otvor pod rúrou

Najmä pri starších typoch rúr na pečenie sa môžete stretnúť s odkladacím priestorom, ktorý je umiestnený rovno pod rúrou. Väčšina z vás tam má iste odložené všetky plechy, no pôvodný zámer, prečo vôbec výrobcovia takto rúry navrhli bol ten, že sa tam pokojne mohlo odložiť jedlo a vydržalo dlhšiu dobu teplé. Kým sa teda dopekalo mäso, zemiaky nestačili vychladnúť.

Otvor na plechovke

Neuveríte, ale aj otvor na časti, ktorou otvárate plechovku, má svoj význam. Ak ho pootočíte smerom, cez ktorý pijete, môžete si do neho vložiť slamku a práve tento otvor ju má držať, aby sa nezošmykla dovnútra. Aj keď, tu asi pokojne môžeme skonštatovať, že je otvor tak trošku zbytočný, čo poviete?

image

Aj otvor na plechovke má dierku, ktorú viete využiť.

pexels

Až do dna

Veríme, že ste z ekologických dôvodov eliminovali používanie slamiek, prípadne ste si zadovážili papierové alebo oceľové, ktoré môžete použiť viackrát. Avšak ak náhodou sebe, alebo svojim ratolestiam kúpite džús, tak ohnutá slamka síce slúži na to, aby sa vám z nej ľahšie pilo, no v neposlednom rade ju vďaka ohnutej časti viete oveľa jednoduchšie posunúť až na dno krabičky a váš obľúbený nápoj si tak môžete vychutnať doslova do poslednej kvapky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 11:24