Gaštanový chlebíček s jablkami
Suroviny na 12 porcií:
· 250 g jedlých gaštanov
· 2 veľké jablká
· 3 vajcia
· 150 g krupicového cukru
· 250 ml rastlinného oleja
· 2 lyžice medu
· 250 g hladkej múky
· 1 balíček prášku do pečiva
· ½ lyžičky mletej škorice
· tuk a múka na formu
· práškový cukor na posypanie
1. Gaštany narežeme nožom a preložíme do pekáča. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a rozmixujeme.
2. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kúsky. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Za stáleho šľahania pridáme olej a med. Potom vmiešame rozmixované gaštany, nakrájané jablká, preosiatu múku s kypriacim práškom a so škoricou.
3. Hotovým cestom naplníme formu na chlebíček, ktorú sme predtým vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50 minút. Upečený chlebíček necháme krátko vychladnúť vo forme a potom ho vyklopíme. Pred podávaním ho môžeme pocukrovať.