Jeseň má pre nás stále množstvo skvelých plodov, ktoré si môžeme vychutnať aj v tomto dezerte.Dreamstime
StoryEditor

Šťavnatý koláč s gaštanmi a jablkami: Na jeseň ako stvorený!

20.09.2022, 12:00
Recepty a tipy

Jeseň má pre nás stále množstvo skvelých plodov, ktoré si môžeme vychutnať aj v tomto dezerte.

Gaštanový chlebíček s jablkami

Suroviny na 12 porcií:

· 250 g jedlých gaštanov

· 2 veľké jablká

· 3 vajcia

· 150 g krupicového cukru

· 250 ml rastlinného oleja

· 2 lyžice medu

· 250 g hladkej múky

· 1 balíček prášku do pečiva

· ½ lyžičky mletej škorice

· tuk a múka na formu

· práškový cukor na posypanie

1. Gaštany narežeme nožom a preložíme do pekáča. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Necháme ich vychladnúť. Potom ich olúpeme a rozmixujeme.

2. Jablká olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kúsky. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Za stáleho šľahania pridáme olej a med. Potom vmiešame rozmixované gaštany, nakrájané jablká, preosiatu múku s kypriacim práškom a so škoricou.

3. Hotovým cestom naplníme formu na chlebíček, ktorú sme predtým vymazali tukom a vysypali múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50 minút. Upečený chlebíček necháme krátko vychladnúť vo forme a potom ho vyklopíme. Pred podávaním ho môžeme pocukrovať.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. december 2024 23:09