Kto má rád divinové mäsko, ten si na tomto jedle určite zgustne.Dreamstime
StoryEditor

Pripravte si lahodný kúsok diviny: Srnčí chrbát v kelovom liste

22.09.2022, 12:00
Recepty a tipy

Kto má rád divinové mäsko, ten si na tomto jedle určite zgustne. Doladené perfektnou omáčkou to bude delikatesa.

Srnčí chrbát v kelovom liste

Suroviny na 4 porcie:

· 650 g srnčieho chrbta

· soľ

· čerstvo mleté čierne korenie

· slnečnicový olej

· 4 kelové listy

· 200 g karfiolu

· 100 ml smotany na šľahanie 33%

· 2 lžíce strúhanky

· 6 plátkov slaniny

· 1 lyžica masla na vymastenie

· 200 ml portského vína

1. Očistené mäso osolíme, okoreníme, krátko opečieme na panvici na slnečnicovom oleji a vyberieme. Z kelových listov vyrežeme hlúbiky a ponoríme do vriacej vody.

2. Karfiol uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Roztlačíme a zmiešame so smotanou, so strúhankou a s korením. Zmes nanesieme na kelové listy.

3. Navrch dáme opečený chrbát zabalený do plátkov slaniny a opatrne zavinieme. Roládky vložíme do pekáča vymasteného maslom a pečieme pri 170 °C asi 10 minút.

4. Po upečení mäso vyberieme, výpek zalejeme portským vínom a krátko povaríme. Nakoniec omáčku zjemníme maslom. Podávame s roztlačenými zemiakmi a prípadne s opečeným kelom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 08:17