Srnčí chrbát v kelovom liste
Suroviny na 4 porcie:
· 650 g srnčieho chrbta
· soľ
· čerstvo mleté čierne korenie
· slnečnicový olej
· 4 kelové listy
· 200 g karfiolu
· 100 ml smotany na šľahanie 33%
· 2 lžíce strúhanky
· 6 plátkov slaniny
· 1 lyžica masla na vymastenie
· 200 ml portského vína
1. Očistené mäso osolíme, okoreníme, krátko opečieme na panvici na slnečnicovom oleji a vyberieme. Z kelových listov vyrežeme hlúbiky a ponoríme do vriacej vody.
2. Karfiol uvaríme do polomäkka v osolenej vode. Roztlačíme a zmiešame so smotanou, so strúhankou a s korením. Zmes nanesieme na kelové listy.
3. Navrch dáme opečený chrbát zabalený do plátkov slaniny a opatrne zavinieme. Roládky vložíme do pekáča vymasteného maslom a pečieme pri 170 °C asi 10 minút.
4. Po upečení mäso vyberieme, výpek zalejeme portským vínom a krátko povaríme. Nakoniec omáčku zjemníme maslom. Podávame s roztlačenými zemiakmi a prípadne s opečeným kelom.