Slané koláče sú rýchlym pohostením pre návštevu.Dreamstime
StoryEditor

Na slaných koláčoch si pochutnáte vy i návšteva: Hodia sa k poháru vína či piva a príprava je rýchla

15.09.2022, 12:00
Recepty a tipy

Ak čakáte hostí alebo si chcete urobiť pekný večer pri pohári vínka či piva, tieto koláčiky rozhodne vyskúšajte.

Koláčiky so salámou, olivami a mozzarellou

Suroviny na 4 porcie:

Na koláčiky:

· 500 g chladeného lístkového cesta

· múka na posypanie pracovnej plochy

· maslo na vymastenie

Náplň:

· 100 g salámy chorizo

· 100 g mozzarelly

· 30 g čiernych olív

· 50 g cherry paradajok

· 2 vajcia

· 100 g kyslej smotany

· soľ

· mleté čierne korenie

· bylinky na ozdobenie

1 Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát hrubý asi 1mm. Potom ho nakrájame na štvorce 7 x 7 cm. Obdĺžnikové formičky vymastíme maslom a do každej vložíme cesto. Dno popicháme vidličkou a zaťažíme strukovinou. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme korpusy vychladnúť a strukovinu odstránime.

2 Salámu chorizo s mozzarellou nakrájame na kúsky, olivy a cherry paradajky na plátky.

3 Vajcia zmiešame s kyslou smotanou, osolíme a okoreníme, nalejeme do polovice výšky koláčikov, pridáme mozzarellu, olivy, cherry paradajky a salámu chorizo.

4 Koláčiky pečieme pri 160 °C asi 15 minút. Pred podávaním ich ozdobíme bylinkami.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 13:52