Čučoriedková torta vás prekvapí svojim zložením.Pexels
StoryEditor

Svieža ovocná torta s čučoriedkami a čokoládou, ale pozor! V korpuse má cuketu

14.08.2022, 12:00
Recepty a tipy

Skúste zákusok, ktorý má v korpuse cuketu a v kréme čokoládu, tvaroh aj čučoriedky. Tento sladký zážitok isto neoľutujete.

Čučoriedková torta

Suroviny na 12 porcií:

Korpus:

· 2 vajcia

· 150 g cukety

· 100 g masla

· 100 g práškového cukru

· 120 g hladkej múky

· ½ lyžičky prášku do pečiva

· olej na vymastenie a práškový cukor na vysypanie formy

 

Náplň:

· 200 ml 33 % smotany na šľahanie

· 200 ml kyslej smotany

· 200 g mäkkého tučného tvarohu

· 150 g krupicového cukru

· 20 g želatíny

· 100 g čokolády

· 100 g čučoriedok

 

Na dohotovenie:

· 150 g čučoriedok

· 20 g lupienkov kokosu

· jedlé kvety

 

1 Vajcia vyklepneme do misky, cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne zašľaháme vajcia. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a cuketu.

2 Hotové cesto naplníme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie (26 cm) a pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a potom vyklopíme. Vyššiu formu na tortu vymastíme olejom a vysypeme cukrom, na dno vložíme upečený korpus.

3 Smotanu vyšľaháme na pevnú šľahačku. Primiešame kyslú smotanu, tvaroh a cukor. Želatínu dáme do 80 ml studenej vody, necháme napučať a potom ju zahrejeme takmer k bodu varu. Horúcu ju vlejeme do pripravenej náplne a dobre premiešame. Náplň rozdelíme na dva diely. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a nalejeme do polovice náplne. Dôkladne premiešame a nalejeme na korpus vo forme. Dáme do chladničky stuhnúť.

4 Do zvyšnej náplne pridáme rozmixované čučoriedky. Náplň nalejeme do formy s korpusom a čokoládovou náplňou. Uložíme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí povrch ozdobíme čučoriedkami a posypeme plátkami kokosu. Odoberieme formu a pred podávaním ozdobíme jedlými kvetmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 13:27