Archív: Alnavit- Benu lekáreň
StoryEditor

Tortový koláč s mrveničkou a s čučoriedkami

11.03.2017, 09:00
Recepty a tipy
Čo takto upiecť si túto už na pohľad perfektne vyzerajúcu tortu? Víkend je na pečenie a mlsanie ako stvorený.

Potrebujeme na 22 cm formu
Základ:
200 g zmes múky (polohrubá pšeničná+špaldová)
50 g bezlepkové ovsené vločky
štipka soli
obsah z jedného vanilkového lusku 
1 balík prášku do pečiva
140 g rastlinný margarín
100 g cukor
2 ČL chia semienka (2 ČL chia semienok zmiešame so 6 ČL vody)
200 g vegánsky tvaroh (taktiež môžeme použiť jogurt)
kôra z jedného bio citróna 

Plnka:
2 poháre ovocného džemu 

Mrvenička:
90 g bezlepkové ovsené vločky
90 g zmes múky (polohrubá pšeničná+špaldová)
60 g cukor
120 g rastlinný margarín
1 ČL pomleté psylium
obsah z  jedného vanilkového lusku 

Príprava:

  1. Predhrejeme si rúru na 180°C.
  2. Zmiešame všetky suché ingrediencie.
  3. Zmiešame 2 lyžice chia semienok so 6 lyžicami vody a necháme ich chvíľu odstáť pokým nenapučia.
  4. Vymiešame si cukor s rastlinným margarínom na hladkú hmotu. Pridáme vegánsky tvaroch a namočené chia semienka a spolu všetko dôkladne premiešame.
  5. Pridáme suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
  6. Hotové cesto uložíme do vopred vymastenej formy a zarovnáme ho.
  7. Cesto pečieme 15 minút.
  8. Medzitým si pripravíme mrveničku. Zmiešame si všetky suché ingrediencie a pridáme vychladený margarín po malých kúskoch a miesime pokým sa nám nevytvoria jemné hrudky.
  9. Upečené cesto necháme vychladnúť.
  10. Na vychladnuté cesto rozotrieme džem. Na záver posype celé cesto mrveničkou.
  11. Pečieme okolo 25 minút.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 15:51