Potrebujeme na 22 cm formu
Základ:
200 g zmes múky (polohrubá pšeničná+špaldová)
50 g bezlepkové ovsené vločky
štipka soli
obsah z jedného vanilkového lusku
1 balík prášku do pečiva
140 g rastlinný margarín
100 g cukor
2 ČL chia semienka (2 ČL chia semienok zmiešame so 6 ČL vody)
200 g vegánsky tvaroh (taktiež môžeme použiť jogurt)
kôra z jedného bio citróna
Plnka:
2 poháre ovocného džemu
Mrvenička:
90 g bezlepkové ovsené vločky
90 g zmes múky (polohrubá pšeničná+špaldová)
60 g cukor
120 g rastlinný margarín
1 ČL pomleté psylium
obsah z jedného vanilkového lusku
Príprava:
- Predhrejeme si rúru na 180°C.
- Zmiešame všetky suché ingrediencie.
- Zmiešame 2 lyžice chia semienok so 6 lyžicami vody a necháme ich chvíľu odstáť pokým nenapučia.
- Vymiešame si cukor s rastlinným margarínom na hladkú hmotu. Pridáme vegánsky tvaroch a namočené chia semienka a spolu všetko dôkladne premiešame.
- Pridáme suché ingrediencie a vymiešame hladké cesto.
- Hotové cesto uložíme do vopred vymastenej formy a zarovnáme ho.
- Cesto pečieme 15 minút.
- Medzitým si pripravíme mrveničku. Zmiešame si všetky suché ingrediencie a pridáme vychladený margarín po malých kúskoch a miesime pokým sa nám nevytvoria jemné hrudky.
- Upečené cesto necháme vychladnúť.
- Na vychladnuté cesto rozotrieme džem. Na záver posype celé cesto mrveničkou.
- Pečieme okolo 25 minút.