Evita magazín
StoryEditor

Viete, čo je quinotto?

18.02.2017, 09:00
Recepty a tipy
Quinoa biela je bezlepková, výživovo veľmi hodnotná a dobre stráviteľná potravina. Je to výborná alternatíva ryže, cestovín alebo kuskusu s celou radou vitamínov, minerálov a kvalitným vyváženým zdrojom bielkovín.

Quinoa je jednoduchá na prípravu. Quinotto je vlastne ako rizoto, ale nie je z ryže :). Vyskúšajte náš recept.

RECEPT na Vegetariánske quinotto

Ingrediencie (4 porcie)
250 g quinoa
2 väčšie cukiny
150 g sušených paradajok
3-4 stručiky cesnaku
1-2 mozzarelly
slnečnicové a tekvicové semiačka
rukola
korenie: kurkuma, čierne korenie, soľ
tekvicový olej (olivový)

Postup
Quinoa varíme cca 15 minút v dvojnásobnom množstve vody, môžeme aj v zeleninovom vývare. Ja som do vody pridala štipku kurkumy (preto je quinotto také žlté :)). Na panvici si jemne osmažíme cesnak, pridáme cukinu nakrájanú na kocky, dochutíme korením a necháme ju zopár minút troška podusiť. Potom pridáme nasekané sušené paradajky a vo veľkom hrnci spolu premiešame aj s quinoa. Dochutíme bylinkami, pridáme rukolu, mozzarellu alebo aj iný syr, pokvapkáme tekvicovým olejom a navrch pridáme semiačka. 

Dobrú chuť!

:)

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 10:59