RECEPT
Ingrediencie
1/2 kg hladkej múky
1 celé vajce
1 celý margarín
150 g práškového cukru
5 PL medu
1 ČL škorice
1 ČL holandského kakaa
1 ČL sódy bikarbóny
1 celé vajce na potieranie
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Na pár hodín odložíme na chladné miesto, pretože hneď po vymiesení sa s cestom pracovať nedá. Cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm hrúbku, vykrojíme kolieska, srdiečka alebo iné tvary. Do stredu pridáme 1 ČL slivkového lekváru, do stredu oriešok alebo sušené ovocie. Pečieme 6-7 minút pri 200 stupňoch. Hneď po vytiahnutí z rúry medovníky potrieme tenučkou vrstvou rozšľahaného vajíčka.
Za týmito medovníčkami sa v redakcii zľahla zem. Zmizli rýchlo, no tak nás očarili, že sme o nich ešte dlho hovorili :)