Evita magazín
StoryEditor

Pečenie s Evitou: Medovníky od Bobeka

09.12.2016, 15:00
Recepty a tipy
"Tieto medovníčky musia byť pečené s láskou, inak stvrdnú. Neklamem, na vlastnej koži som to vyskúšala. Keď som naštvaná a nemám svoj deň, nepodaria sa. Sú to potvorky," hovorí naša obchodná manažérka Marcela Bobeková

RECEPT
Ingrediencie
1/2 kg hladkej múky
1 celé vajce
1 celý margarín
150 g práškového cukru
5 PL medu
1 ČL škorice
1 ČL holandského kakaa
1 ČL sódy bikarbóny
1 celé vajce na potieranie

Postup
Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme vláčne cesto. Na pár hodín odložíme na chladné miesto, pretože hneď po vymiesení sa s cestom pracovať nedá. Cesto vyvaľkáme asi na 0,5 cm hrúbku, vykrojíme kolieska, srdiečka alebo iné tvary. Do stredu pridáme 1 ČL slivkového lekváru, do stredu oriešok alebo sušené ovocie. Pečieme 6-7 minút pri 200 stupňoch. Hneď po vytiahnutí z rúry medovníky potrieme tenučkou vrstvou rozšľahaného vajíčka. 

Za týmito medovníčkami sa v redakcii zľahla zem. Zmizli rýchlo, no tak nás očarili, že sme o nich ešte dlho hovorili :)

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 23:04