Pinterest/travelingtriplets.com
StoryEditor

Chrumkavý jablčník

23.10.2016, 12:00
Recepty a tipy
Aj vy máte radi vôňu jabĺk a škorice? Ako keď naše babičky piekli jablkové pité, ktoré rozvoniavalo na celý dom? Skúste aj zdravšiu verziu tejto sladkej dobroty, veď na jeseň býva jabĺčok všade dosť.

Ingrediencie:
6 jabĺčok
½ citróna (šťava)
100 g masla/kokosového oleja
150g ovsených vločiek
2 PL škorice
50 g hnedého cukru/medu/javorového sirupu
250 g bieleho jogurtu

Postup:
Zapekaciu misu vymažte maslom či kokosovým olejom. Nakrájajte jabĺčka na kocky alebo mesiačiky, aj so šupkou a vložte do vymastenej misy. Pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte škoricou. Zmiešajte dokopy vločky, cukor/med, roztopené maslo a poriadne premiešajte. Vytvoria sa vám malé hrudky, ktoré potom nasypte na jabĺčka. Trúbu si vyhrejte na 180 stupňov a cca 45 minút pečte, až dokým nie je jablčník upečený do zlatista. Servírujte ho ešte teplý, kto má rád aj spolu s bielym jogurtom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 23:10