Ingrediencie:
6 jabĺčok
½ citróna (šťava)
100 g masla/kokosového oleja
150g ovsených vločiek
2 PL škorice
50 g hnedého cukru/medu/javorového sirupu
250 g bieleho jogurtu
Postup:
Zapekaciu misu vymažte maslom či kokosovým olejom. Nakrájajte jabĺčka na kocky alebo mesiačiky, aj so šupkou a vložte do vymastenej misy. Pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte škoricou. Zmiešajte dokopy vločky, cukor/med, roztopené maslo a poriadne premiešajte. Vytvoria sa vám malé hrudky, ktoré potom nasypte na jabĺčka. Trúbu si vyhrejte na 180 stupňov a cca 45 minút pečte, až dokým nie je jablčník upečený do zlatista. Servírujte ho ešte teplý, kto má rád aj spolu s bielym jogurtom.