Suroviny:
1 pór, 3 lyžice olivového oleja, 1 bôbkový list, 300g zemiakov, 300g čerstvého lososa bez kože, 100ml smotany na varenie, 1 lyžica zemiakového škrobu, morská soľ, čierne korenie, 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, šťava z 1/2 citróna
Postup:
Pór si nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme zohriať olivový olej, do ktorého prichystaný pór pridáme. Osmažíme, pridáme 3 poháre vody, bôbkový list a privedieme do varu. Pridáme na kocky nakrájané a ošistené zemiaky a varíme do zmäknutia. Lososa nakrájame na kocky a pridáme do vriacej polievky. Povaríme 5 minút, pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme si dopredu rozmiešali zemiakový škrob. Povaríme a dochutíme morskou soľou a čiernym korením.
Servírovanie:
Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou a polievku môžeme dochutiť citrónovou šťavou.