Nevadí, že nepatríte medzi dokonalých kuchárov. Len preto, že ste začiatočníkom v kuchyni ešte neznamená, že nebudete vedieť pripraviť chutný sladký dezert.
Austrálska blogerka Ann Reardon pravidelne zverejňuje recepty na internete, vďaka čomu sa stala populárnou. Je dôkazom toho, že i menej zdatný kuchár vie pripraviť jedlo, ktoré nielenže výborne vyzerá, ale i poteší maškrtné jazýčky. Tentokrát zverejnila návod, ako spraviť dezert len z dvoch ingrediencií. Stačí vám jeden druh čokolády a voda. Pre lepšiu estetiku je dobré použiť tri druhy, bielu, mliečnu a horkú čokoládu, ako píše dailymail.co.uk.
Návod na prípravu
Pripravte si tri misky. Dajte do nich zvlášť horkú, mliečnu a bielu čokoládu. Pridajte k nim štvrť šálky horúcej vody.
Následne dajte do mikrovlnnej rúry na 30 sekúnd, aby sa čokoláda rozpustila. Poriadne premiešajte. Nalejte obsah jednej misky do uzatvárateľného vrecka, pričom čokoláda musí byť po celej jeho dĺžke.
Odložte ju tak do chladničky na jednu hodinu. Otvorte vrecko a čokoládu dajte opäť do misky. Pridajte studenú vodu a poriadne rozmixujte. To isté spravte aj s bielou a mliečnou čokoládou. Aby dezert krásne vyzeral, na dno pohára dajte prvú vrstvu horkej čokolády, na ňu ide vrstva mliečnej a nakoniec bielej čokolády.