StoryEditor

Recept na čokoládovú tortu len z dvoch ingrediencií

22.08.2015, 05:00
Recepty a tipy
Žiadna múka či maslo. Tento recept na čokoládovú tortu vás dostane svojou jednoduchosťou a zaručene získa prvé miesto vo vašom receptári.

Miluje ju každý. Poteší zrak a pošteklí čuchové orgány svojou neopakovateľnou chuťou, farbou i tvarom. Čokoláda prináša maškrtníkom chuťové zážitky, ale i radosť zo života. Podobne je to i s čokoládovými zákuskami a koláčikmi. Zatiaľ čo si na čokoládovej torte pochutnávate zväčša na oslavách, túto tortu si môžete dopriať kedykoľvek. Je totiž veľmi jednoduchá, stačia vám len dve ingrediencie na to, aby vám priniesla chuťový zážitok.

Stačia len vajcia a čokoláda


Na prípravu väčšiny tort sa používa múka a maslo, čo by však mohol byť problém pre tých, ktorí sa snažia udržať si štíhlu líniu. Musia sa tak vzdať sladkého pôžitku? Našťastie, je tu čokoládová torta, ktorá je jedinečná svojimi ingredienciami. Potrebujete len tri vajcia a dve tabličky čokolády (asi 165 gramov), ako sa píše na dailymail.co.uk. Oddeľte žĺtky a bielka, pričom ich dajte do oddelených misiek. Miska na bielka by však mala byť väčšia ako nádoba na žĺtka. Bielka dajte na niekoľko minút do chladničky, aby trochu stuhli. Zatiaľ si rozohrejte trúbu na 170 stupňov Celzia. Na rad prichádza čokoláda, ktorú rozlámte na menšie kúsky a dajte do ďalšej misky.

Čokoládu rozohrejte v hrnci nad parou z vriacej vody a nechajte ju úplne rozpustiť. Zatiaľ vytiahnite bielka z chladničky a poriadne ich vyšľahajte až kým z toho nevznikne hutný sneh. Keď budete mať čokoládu rozpustenú, nechajte ju vychladnúť, pridajte k nej žĺtky a rozšľahajte do jednej súvislej hmoty. Do zmesi postupne pridávajte sneh z bielkov a dôkladne miešajte.

Teraz vám už neostáva nič iné, len si vytvoriť zo sklenenej misky a papiera na pečenie asi 15 centimetrov širokú formu na tortu, do ktorej vlejte pripravené cesto. Formu dajte na plech a pečte v trúbe pri 170 stupňoch Celzia tridsať až štyridsať minút. Po tom, čo vytiahnete tortu z trúby, zrejme neodoláte jej vôni a s chuťou sa budete chcieť do nej zahryznúť. Ešte chvíľu počkajte. Nechajte ju vychladnúť a podľa chuti môžete poprášiť múčkovým cukrom. Dobrú chuť.

Otázka č.3 Milanko Chcem vediet ako sa mas... Janka Hospodarova dakujem mam sa dobre rejhwf re f rewjf re wfj ewrf Otázka č.2 test test Janka Hospodarova Otázka č.1 Milan ako sa mas? Janka Hospodarova neotravuj! firwfrweif iue

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 10:39