Miluje ju každý. Poteší zrak a pošteklí čuchové orgány svojou neopakovateľnou chuťou, farbou i tvarom. Čokoláda prináša maškrtníkom chuťové zážitky, ale i radosť zo života. Podobne je to i s čokoládovými zákuskami a koláčikmi. Zatiaľ čo si na čokoládovej torte pochutnávate zväčša na oslavách, túto tortu si môžete dopriať kedykoľvek. Je totiž veľmi jednoduchá, stačia vám len dve ingrediencie na to, aby vám priniesla chuťový zážitok.
Stačia len vajcia a čokoláda
Na prípravu väčšiny tort sa používa múka a maslo, čo by však mohol byť problém pre tých, ktorí sa snažia udržať si štíhlu líniu. Musia sa tak vzdať sladkého pôžitku? Našťastie, je tu čokoládová torta, ktorá je jedinečná svojimi ingredienciami. Potrebujete len tri vajcia a dve tabličky čokolády (asi 165 gramov), ako sa píše na dailymail.co.uk. Oddeľte žĺtky a bielka, pričom ich dajte do oddelených misiek. Miska na bielka by však mala byť väčšia ako nádoba na žĺtka. Bielka dajte na niekoľko minút do chladničky, aby trochu stuhli. Zatiaľ si rozohrejte trúbu na 170 stupňov Celzia. Na rad prichádza čokoláda, ktorú rozlámte na menšie kúsky a dajte do ďalšej misky.
Čokoládu rozohrejte v hrnci nad parou z vriacej vody a nechajte ju úplne rozpustiť. Zatiaľ vytiahnite bielka z chladničky a poriadne ich vyšľahajte až kým z toho nevznikne hutný sneh. Keď budete mať čokoládu rozpustenú, nechajte ju vychladnúť, pridajte k nej žĺtky a rozšľahajte do jednej súvislej hmoty. Do zmesi postupne pridávajte sneh z bielkov a dôkladne miešajte.
Teraz vám už neostáva nič iné, len si vytvoriť zo sklenenej misky a papiera na pečenie asi 15 centimetrov širokú formu na tortu, do ktorej vlejte pripravené cesto. Formu dajte na plech a pečte v trúbe pri 170 stupňoch Celzia tridsať až štyridsať minút. Po tom, čo vytiahnete tortu z trúby, zrejme neodoláte jej vôni a s chuťou sa budete chcieť do nej zahryznúť. Ešte chvíľu počkajte. Nechajte ju vychladnúť a podľa chuti môžete poprášiť múčkovým cukrom. Dobrú chuť.