
Potrebujeme:
3 lyžice olivového oleja, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 petržlen, 8 mrkiev, 30g čerstvého zázvoru, 1 lyžička soli, 700ml vody, 400ml kokosového mlieka, 1/2 citróna, lúpané nesolené tekvicové jadierka
Postup:
Na panvicu pridáme olivový olej a počkáme, kým sa rozohreje. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu na drobno a smažíme do sklovita. Pridáme cesnak nakrájaný na menšie kúsky, petržlen, mrkvy, zázvor a soľ. Poriadne premiešame, zalejeme vodou a varíme približne 35 až 40 minút. Uvarenú zmes rozmixujeme ponorným, alebo klasickým mixérom na kašu. Do rozmixovanej kaše prilejeme kokosové mlieko a citrónovú šťavu.
Krémovú polievku podávame posypanú s lúpanými nesolenými tekvicovými jadierkami.