shutterstock.com
StoryEditor

Recept na kysnuté slivkové buchty, ktoré chutia presne ako od babičky!

28.04.2021, 10:30
Recepty a tipy
Garantujeme, že si tento recept obľúbite už po vyskúšaní.

Buchty so slivkovým lekvárom
Na cesto:
30 g droždia
60 g práškového cukru
500 g polohrubej múky
200 ml mlieka
štipku soli
1 vrecúško vanilkového cukru
1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
2 vajcia
50 g masla do buchiet a 50 g masla na potretie buchiet
Na náplň:
200 g slivkového lekváru
práškový cukor na pocukrovanie

1. Z droždia, lyžičky cukru, dvoch lyžíc múky a polovice vlažného mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Múku, soľ, oba cukry, citrónovú kôru, vajcia, teplé mlieko a vykysnutý kvások zľahka prepracujeme, nakoniec pridáme rozohriate maslo a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi 40 minút.
3. Cesto rozvaľkáme na valček, ktorý rozkrájame na 30 kúskov. Každý kúsok starostlivo roztiahneme na placku, naplníme lyžicou lekváru a zabalíme. Všetky hotové bochníky premiestnime na pekáčik, potrieme zo všetkých strán maslom a necháme asi 15 minút na teplom mieste kysnúť.
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme buchty krátko vychladnúť v pekáčiku a potom ich vyklopíme na mriežku. Vychladnuté buchty môžeme pred podávaním pocukrovať.

Príprava: 45 minút (bez kysnutia)
1 porcia obsahuje 517 kJ/123 kcal
Počet porcií/kusov 30

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 00:07