dreamstime
StoryEditor

Už vás omrzela klasická príprava kuracieho mäsa? Vyskúšajte túto VYLEPŠENÚ verziu!

13.04.2021, 10:00
Recepty a tipy
Ak vás už unudilo pripravovať si mäso stále na ten istý spôsobom, tento recept rozhodne stojí za to, aby ste mu dali šancu.

Pikantné kuracie krídla

Potrebujeme:

Na prípravu mäsa:
20 kuracích krídel
soľ, korenie
5 PL kečupu
3 PL sójovej omáčky
1 PL mletej papriky

Na šalát:
180 g pohánky
3 predvarené červené repy
120 g šalátových listov
2 PL olivového oleja
1 citrón

Postup:

1. Krídla umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme.

2. V menšej miske zmiešame kečup, sójovú omáčku a mletú papriku. Krídla vložíme do marinády a necháme marinovať aspoň 2 hodiny, potom ich rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 20 minút.

3. Pohánku uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme. Pridáme na kúsky nakrájanú repu a listy šalátu. Dochutíme olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:52