Pikantné kuracie krídla
Potrebujeme:
Na prípravu mäsa:
20 kuracích krídel
soľ, korenie
5 PL kečupu
3 PL sójovej omáčky
1 PL mletej papriky
Na šalát:
180 g pohánky
3 predvarené červené repy
120 g šalátových listov
2 PL olivového oleja
1 citrón
Postup:
1. Krídla umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme.
2. V menšej miske zmiešame kečup, sójovú omáčku a mletú papriku. Krídla vložíme do marinády a necháme marinovať aspoň 2 hodiny, potom ich rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C asi 20 minút.
3. Pohánku uvaríme v osolenej vode domäkka, scedíme. Pridáme na kúsky nakrájanú repu a listy šalátu. Dochutíme olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.