Potrebujeme:
4 bielka
štipka soli
240g kryštálového cukru
1čl octu
1čl kukuričného škrobu
300ml smotany
100g mascarpone
ovocie podľa chuti
Postup:
Štyri bielky so štipkou soli pomaly vyšľaháme. Pomaly po častiach pridávame kryštálový cukor. Všetko šľaháme na vyšších otáčkach, až kým nám nevznikne pevný sneh. Za šľahania pridáme aj ocot a kukuričný škrob. Dávame si pozor, aby sme všetko dobre premiešali.
Na papier na pečenie si nakreslíme krúžky - podľa toho, aké veľké pavlovky chceme mať. Petra napríklad obkresľuje malý pohárik na espresso. :)
Cesto naplníme do sáčku a na papier robíme tortičky. Začíname spodkom, až potom robíme okraje, ktoré sú vyššie než stred. V predom vyhriatej rúre ich pečieme na 110 stupňoch približne hodinu a pol. Následne ich necháme vychladnúť.
Na záver si vyšľaháme smotanu, ku ktorej postupne primiešame mascarpone. Krémom opäť naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme. Na vrch dáme ovocie, ktoré nám vyhovuje - Petra siahla napríklad po čučoriedkách v kombinácií s malinami. Dobrú chuť!
Pozrite si tento príspevok na Instagrame