shutterstock
StoryEditor

Pripravte si Pavlovu tortu. S týmto receptom to zvládnete ľavou zadnou!

02.04.2021, 10:00
Recepty a tipy
Tortu, ktorá si získala srdcia a žalúdky ľudí z celého sveta, si môžete pripraviť poľahky aj u vás doma.

Potrebujeme: 

Snehové pláty - 6ks bielkov, 1PL zemiakového škrobu, 1ČL octu a približne 300 g kryštálového cukru

Krém -500g mascarpone, 250ml smotany na šľahanie, vanilkový a práškový cukor, ovocie podľa chuti

Snehové pláty: Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého potom primiešame ocot a škrob. Cesto rozdelíme na dve časti a navrstvíme každú na samostatný papier na pečenie, na ktorý sme si predtým nakreslili kruh. Snehové pláty sa pri pečení ešte kúsok roztiahnu, preto by kruh mal byť menší ako samotný papier, alebo plechy na pečenie. Oba pláty pečieme naraz v teplovzdušnej rúre predhriatej na 150 °C, 60 minút.

Plnka: Zmiešame mascarpone spolu s cukrom podľa chuti, pridáme zrniečka z vanilkového struku (prípadne vanilkový cukor) a nakoniec pomaly vmiešame vyšľahanú smotanu. Na záver naplníme vychladené pláty krémom a dozdobíme ovocím podľa chuti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#pavlovatorta #pavlova #pavlovcake #fruitcake #lovefruits #cake#cakeismylife #instatorta

Príspevok, ktorý zdieľa Lucia Gyenes? (@ti_lu_sy_li),

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 00:40