shutterstock
StoryEditor

Už žiadna tráva bez chuti. Recept na šalát, z ktorého sa skutočne najete a nepriberiete!

24.03.2021, 05:00
Recepty a tipy
Zaraďte si ho do jedálnička a garantujeme, že nebudete ľutovať!

Grécky šalát s kuracím steakom
300 g kuracích pŕs
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
olivový olej
150 g šalátovej uhorky
120 g žltej papriky
150 g cherry paradajok
1 červená cibuľa
100 g syra feta
5 vetvičiek oregana
80 g vykôstkovaných čiernych olív
pita chlieb na podávanie

1 Kuracie prsia nakrájame na 8 menších kúskov. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a vložíme do misky, pridáme olivový olej a premiešame. Zmesou potrieme pripravené mäso, ktoré opečieme na panvici z každej strany asi 5 minút dozlatista, potom mäso v zapekacej mise vložíme dopiecť do rúry na ďalších asi 10 minút.
2 Medzitým ošúpeme uhorku a papriku zbavíme jadrovníkov. Červenú cibuľu ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme bokom. Uhorku nakrájame na kocky, papriku na rezance, umyté paradajky rozpolíme, všetko vložíme do misky a pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pridáme lístky oregana, na záver zmes premiešame s čiernymi olivami.
3 Hotové mäso nakrájame na plátky, premiestnime na tanier, pridáme šalát a posypeme na plátky nakrájanou červenou cibuľkou. Podávame napríklad s pita chlebom a jogurtovým dipom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 07:58