Potrebujeme:
250 g hladkej múky
325 ml mlieka
10 g čerstvého droždia
Štipka soli
1 čl vanilkového extraktu
2 pl trstinového cukru
(Poriadne to spolu vymiešame a necháme kysnúť)
2 bielka
125 g rozpusteného masla
1,5 pl mascarpone
1 pohárik bieleho jogurtu Malý gazda
1,5 hrste bielej čokolády
Postup:
Do vykysnutého cesta vlejeme vychladnuté roztopené maslo a poriadne premiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do pevného snehu a jemne postupne vmiešame do cesta. Naberačkou lejeme na rozpálené plochy waflovača a upečieme
Bielu čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme k mascarpone a jogurtu a poriadne vymiešame.
Tajný tip od Miriam: V kombinácii s waflami a čučoriedkami sa ocitnete vo vanilkovom nebi sekundu od ochutnania!
Pozrite si tento príspevok na Instagrame